Salcamii din Deadvlei, Namib

In natura exista elemente care se exclud reciproc dar care se asociaza in mod exceptional dand nastere unor peisaje de rara frumusete. Fiind rodul pamanturilor fertile, a conditiilor climatice si a precipitatiilor, arborii nu sunt prezente tipice pentru niciun desert din lume.

Asadar, nu este de mirare ca multi fotografi se incumeta sa parcurga drumul anevoios care duce spre Deadvlei, un loc situat in Parcul Namib-Naukfluft din Namib.

Obiectivul principal il constituie palcul de salcami care nu are in apropiere nici cea mai mica sursa de apa. Specialistii spun ca arborii inghetati in timp au murit cu 900 de ani in urma, dupa ce oaza pe care o umbreau a pierit din cauza caldurii.

Plantele au fost atat de arse de Soare incat nu s-au putut descompune ca orice material organic, ci doar s-au deshidratat capatand culoarea bruna care se vede. Aproape de Deadvlei un alt loc faimos in lume, dar de aceasta data pentru rezervele de sare, este Sossusvlei al carui nume se traduce prin “locul (drumul) fara intoarcere”. Si aceasta mica drepresiune este inconjurata din toate partile de dune de nisip.

Sursa foto: Wikipedia.org

I. C.

Articole asemănătoare

 • Black Oxford, marul negru din Maine

  Un mar de dimensiuni medii, cu miez crocant, zemos si coaja de un rosu visiniu ce ajunge atunci cand fructul este bine copt la un violet inedit, acest Black Oxford este un soi originar din Maine (SUA), foarte popular ca gustare

 • Sos cu otet din cidru de mere, miere si menta

  Interesant pentru salate de vara in care vreti sa adaugati un plus de aroma si de gust, contrastul dintre acreala putin acida si dulceata mierii facand din acest sos o provocare si o recompensa.

 • Zaharul negru din Okinawa

  Note amarui si de caramel, putin sarat, gust intens, o culoare ce aminteste de cea a zaharului din trestie de zahar dar intr-o nuanta mai inchisa.

 • Vodca din bulbi de lalele

  Pure sau Premium Blend, doua varietati de vodca din bulbi de lalele

 • Craitele din soiul Fantastic

  Craitele ies in evidenta datorita florilor care par sa semene cu globuri mari, in nuante calde, foarte bune atat pentru ghivece cat si pentru spatii mici sau medii din gradina.