Sare cu aroma de citrice

Ingrediente:

1 cana de sare fina
2 linguri cu varf coaja rasa de citrice

Mod de preparare: alegeti citrice bine coapte, bio, sanatoase, si radeti fin coaja. Este preferabil sa folositi un singur fel de fructe. Amestecati bine sarea cu toata cantitatea de coaja rasa, apoi intindeti compozitia intr-o tava, pe hartie de copt. Se tine in cuptorul bine incins pentru aproximativ o ora, pana cand coaja citricelor este bine uscata, apoi amestecul se poate pune in blender, mixand totul pana cand aveti o sare fina, perfecta pentru orice reteta. Puteti pregati sare cu aroma de lamaie, portocala, dar si cu note de mandarine sau, de ce nu, grepfrut.

Foto: pixabay.com

 

Articole asemănătoare

  • Cocktail cu suc de portocale , vodca si limeta

    Amestecati sucul proaspat de portocale cu suc de merisoare sau alt suc de fructe, dupa gust, puneti o vodca de calitate si putin suc de limeta (cei care doresc o aroma de citrice puternica pot alege lamaia).

  • Cocktail cu bere de ghimbir si lamaie

    Cu note de citrice, gust usor picant de ghimbir si vodca, este un cocktail simplu, usor de pregatit si potrivit pentru orice ocazie.

  • Smoothie cu iaurt si lamaie

    O reteta care ofera organismului vitamina C, o portie generoasa de iaurt pentru o digestie buna, ghimbir pentru un sistem imunitar mai puternic si mult gust. Este excelent cu iaurt simplu sau cu o cantitate egala de iaurt cu aroma de vanilie.

  • Mirodenii pentru un smoothie aromat si diferit

    Cu gustul sau intens, picant, cu note de citrice, cardamonul este interesant intr-un smoothie pentru aroma sa exotica, evocand tinuturi indepartate, si completeaza bine fructe ca merele sau bananele, perele sau piersicile, poate fi adaugat intr-o reteta ce contine ceai sau cafea (un pic de cardamon macinat face din cafeaua de dimineata o noua experienta), este o mirodenie versatila si usor de introdus in majoritatea combinatiilor.

  • Biscuiti cu aroma de cuisoare

    Surprindeti-i pe cei dragi cu un desert placut preparand biscuitii cu aroma de cuisoare. Cuisoarele au numeroase proprietati benefice pentru sanatatea noastra. Alaturi de nutrientii si uleiurile continute, acestea mai au si flavonoizi, cu calitati antioxidante.