Saxifraga

Saxifraga-

Familia: Saxifragaceae
Aspect: Pernita, taratoare
Perioada de inflorire: Vara
Expunere: Plina lumina
Udare: In functie de specie

Acest gen este alcatuit din circa 350 de specii cu tulpini mici, taratoare, pe care apar frunze.

Cultivare: dificultate medie. Se cultiva pe un teren pietros sau intr-un compost fertil, asezandu-se la baza ghiveciului un strat de cioburi, pentru realizarea unui drenaj bun. Primvara si vara trebuie udate des si mult, folosind si un ingrasamant lichid la 4-6 saptamani si mentinandu-se la temperatura de 16-18 C

Reproducere: In martie - aprilie se resadesc plantutele aparute la baza rozetei, in insamantarea se face toamna.

Pericole: Nici aceste plante nu scapa de actiunea dintrugatoare a paduchilor verzi. Acestia se pot combate cu insecticide pe baza de piretru.

Specii si soiuri: Saxifraga stolonifera, Saxifraga aizoides, Saxifraga oppositifolia.  
 

Articole asemănătoare

 • Flora, comoara de pret a Muntilor Bucegi

  In tot cuprinsul Bucegilor, din fundul vailor pana in varfurile cele mai semete, flora deosebit de bogata ofera privelisti incantatoare si reprezinta o trasatura caracteristica a masivului.

 • Parcul National Paradisul Slovac

  Adapostind cea mai mare densitate de fluturi pe kilometru patrat din Slovacia, Parcul National Paradisul Slovac isi merita cu prisosinta numele. Paradisul Slovac este o regiune muntoasa cu altitudini cuprinse intre 800-1100 m in Parcul National Slovac.

 • Plante endemice din Carpati

  Endemismul desemneaza particularitatea unor specii de animale sau plante de a vietui pe o anumita arie geografica.

 • Saxifraga

  Planta este pitica si are aspectul unei tufe alcatuite sin frunze rotunde, largi, cu marginea dintata, de culoare verde oliv, cu nervuri arginii pe fata superioara. Reversul este purpuriu.

 • Gradini alpine

  In mijlocul unui mare oras puteti fi mai aproape de atmosfera sanatoasa si relaxanta pe care o ofera muntele. Astfel va puteti gandi la realizarea unei gradini alpine.