Semnificatia wellness ca stare in viata personala

 In momentul de fata, industria wellness este in plina expansiune. Intrucat nu exista o definitie universal acceptata pentru termenul de wellness, acesta este caracterizat de o stare de bunastare si o stare de satisfactie.

Charles B. Corbin de la Universitatea de Stat din Arizona, ne ofera o definitie pentru wellness, afirmand ca "este o stare multidimensionala caracterizata de existenta unei stari pozitive a sanatatii unei persoane".

Wellness este procesul activ prin care facem alegeri pentru a avea o viata buna.

Alegerile sunt reprezentate de luarea in consideratie a unei varietati de optiuni, selectate in functie de interesele personale.

Succesul este determinat de fiecare individ in parte, realizarile din viata ale fiecaruia contribuind la atingerea acestui succes.

Dimensiunile wellness sunt sociale, profesionale, spirituale, fizice, intelectuale, emotionale, de mediu, financiare, mentale si medicale.

Toate dimensiunile wellness se impart in doua categorii. Una mentala si una fizica. Aceste doua mari aspecte trebuiesc respectate in viata, deoarece realizarea unei stari wellness in propriile noastre vieti trebuie sa cuprinda fiecare dimensiune.

Articole asemănătoare

 • Cinci remedii naturiste pentru lipsa de pofta de mancare

  Poate ca suntem doar foarte obositi, stresati, simtim nevoia unei schimbari in viata personala, evenimentele par sa se adune tot mai repede, ne-am obisnuit cu diete repetate de slabire, nu facem suficienta miscare.

 • Substante toxice ascunse in alimente “sanatoase”

  In general, oamenii sunt prea putin interesati de continutul alimentelor, iar atunci cand ambalajele transmit mesaje de tipul “100 % natural” sau “bio”, au convingerea totala ca duc o viata sanatoasa.

 • Remedii non-toxice pentru alungarea durerilor de cap

  Durerea de cap poate fi descrisa in termeni medicali ca una dintre cele mai frecvente probleme cu care ne confruntam in viata de zi cu zi. La baza sa nu stau mereu cauze ingrijoratoare, insa fara exceptie atunci cand se instaleaza induce foarte mult disconfort.

 • Plante toxice putin cunoscute

  Plantele au jucat un rol esential in viata umanitatii, oferind hrana, adapost si energie din cele mai vechi timpuri. Nu intotdeauna insa putem trage foloase de la ele, deoarece ca si in cazul ciupercilor, ne putem alege accidental cu o intoxicatie din cauza neglijentei sau a lipsei de informare.

 • Noutati culinare in 2012

  Am intrat in 2012 si ca in fiecare an nou in viata noastra s-au produs schimbari sau ne-am propus sa aducem ceva nou