Smoothie cu ciocolata, cafea si inghetata
Ingrediente:
1 ciocolata cu lapte
1 lingurita cu varf cafea macinata
300 ml lapte rece
2 cupe inghetata de vanilie
cuburi de gheata
Mod de preparare: ciocolata se rupe in bucati si se topeste la bain-marie, intr-un bol incapator. Se adauga laptele rece si se amesteca usor, lasand in continuare pe sursa de caldura, pana cand compozitia este omogena. Se lasa la racit, apoi se tine la frigider pentru 10-15 minute. Se toarna in blender, se adauga inghetata, cafeaua si cateva cuburi de gheata, mixand totul bine. Se toarna in pahare inalte si se serveste imediat.
Foto: pixabay.com
Articole asemănătoare
-
Rom cu unt, cidru si inghetata de vanilie
Romul (preferabil brun sau cu arome exotice de ananas ori ghimbir) poate fi baza unei bauturi de toamna, servita doar fierbinte, cu unt de calitate, inghetata de vanilie si putina scortisoara.
-
Smoothie cu piper negru si capsune
Un smoothie cu gust dulce si aromat de capsune bine coapte este delicios ca gustare sau desert, dar in aceasta varianta doar un praf de piper negru proaspat macinat ii va da note picante si va intensifica aroma.
-
Cocktail cu inghetata, bere si lichior de ciocolata
Un amestec de bere neagra, lichior de ciocolata, cafea si inghetata pentru un gust dominat de notele dulci.
-
Smoothie cu avocado, lamai si castravete
Proaspat si revigorant, cu multe vitamine si un gust placut, vegetal, este un smoothie bun atunci cand ai nevoie de un plus de energie pentru o zi obositoare.
-
Smoothie cu mango, mere si miere
Un smoothie consistent, satios, cu multe gusturi si arome care se intalnesc neasteptat de inspirat pentru un rezultat dulce, fructat, delicios.