Smoothie revigorant cu sfecla rosie, banane si struguri

Ingrediente:
 
o sfecla rosie mare
o cana de lapte de cocos sau lapte de migdale
o banana
10 boabe de struguri albi sau rosii, preferabil fara samburi
o lingura suc de lamaie
o lingurita miere organica
(optional) o cana de frunze de spanac spalate si taiate marunt
cuburi de gheata
 
Mod de preparare: sfecla se curata, se taie in cuburi marunte si se pune in blender. Adaugati laptele, banana taiata felii, strugurii, sucul de lamaie si mierea. Daca doriti puteti adauga si spanacul pentru un plus de vitamine si fier, dar reteta poate fi la fel de gustoasa si fara. Se mixeaza foarte bine, pana cand compozitia este omogena (daca sfecla este mai tare va dura un pic), si se serveste imediat, cu sau fara cuburi de gheata. Foarte buna pentru convalescenti, pentru cei care fac multa miscare si pentru cei care vor sa isi ajute sistemul imunitar. 

Foto: publicdomainpictures.net

Articole asemănătoare

  • Smoothie revigorant cu fructe de padure si varza rosie

    Folosita mai mult sub forma de salate delicioase sau suc proaspat (recomandat de nutritionisti pentru calitatile sale curative), varza rosie poate fi ingredientul principal si in diverse retete pentru smoothie-uri revigorante, gustoase si mai ales satioase. Alegeti o varza rosie proaspata, tocati o parte din ea marunt si adaugati fructe, lapte vegetal, seminte, iar rezultatul va fi o placuta surpriza.

  • Suc energizant cu sfecla rosie, fenicul si fructe

    Daca v-ati obisnuit cu un smoothie din fructe de ce sa nu incercati un pahar cu suc de mere, portocala alaturi de sfecla rosie si limeta.

  • Smoothie picant cu sfecla rosie, ardei iute si apa de cocos

    Pentru cei care vor un smoothie sanatos dar cu un gust picant, iute.

  • Smoothie cu sfecla rosie, mar si portocala

    Un complex de vitamine si antioxidanti intr-un smoothie perfect pentru un sistem imunitar puternic.

  • Salata de scrumbie cu sfecla rosie

    In ultima vreme, salatele avand ca ingredient principal pestele sunt tot mai cautate, intrucat carnea de peste se asimileaza cel mai bine dintre toate celelalte feluri de carne. Pentru a beneficia de consumul de peste, incercati salata de scrumbie cu sfecla rosie.