Solanum

SolanumFamilia: Solanaceae
Aspect: Arbust, cataratoare
Perioada de inflorire: Vara
Expunere: Plin soare, penumbra
Udare: Medie

Genul Solanum cuprinde aproximativ 1400 de specii anuale, bianuale, perene, erbacee, cataratoare sau arbusti. Printre aceste specii se gasesc cartoful si vanata, dar si plante ornamentale care in timpul iernii au bace colorate si vara flori multe.

Cultivare: usoara. Cele care se cultiva pentru bace se planteaza in ghiveci si se pastreaza la o temperatura de 18 C, intr-un loc luminos si aerisit. Udarile trebuie sa fie abundente si regulate si sa se adauge odata la 2 saptamani un inmgrasamant lichid.

Reproducere: Insamantarea se face in martie, in ghivece, care se mentin la umbra si la temperaturi de 16-21 C. Plantele arbustive se inmutesc prin butasi.

Pericole: Parazitii care ataca aceasta planta sunt: paduchii verzi si albi si unele ciuperci si se combat prin insecticide specifice.

Specii si soiuri: Solanum capsicastrum, Solanum pseudocapsicum, Solanus rantonnetii. 
 

Articole asemănătoare

 • Cartofii, prieteni sau dusmani ai sanatatii?

  Cartoful este unul dintre cele mai consumate plante la nivel mondial datorita gustului placut si a feluritelor moduri in care poate fi utilizat in alimentatie.

 • Cultivarea rosiilor

  Tomata sau rosia (Solanum Lycopersicum) este o planta erbacee din familia Solanaceae.

 • Decor interior la inceput de toamna

  Alegeti plante cu flori sau fructe frumos colorate ori exotice orhidee, considerate uneori, in mod exagerat, greu de ingrijit.

 • Tomatillo

  Din aceeasi familie cu rosia, ramane in topul popularitatii in special in Mexic, fiind exportat in intreaga lume, foarte apreciat de cei care prefera arta culinara mexicana sau pur si simplu un gust mai aparte.

 • Cosenilele

  Denumire latina: Pseudococcus longispinus, Phenacoccus solani, Ferrisia virgata si Planococcus citri. Mod de atacare a plantei: cosenilele sug seva din plante. Semnele infectarii: cautati insectele in partea superioara a plantei...