Sos cu ulei de masline si lamaie in stil grecesc

Ingrediente:

2 lamai mari, bine coapte
½ cana ulei de masline
1-2 catei de usturoi tocati sau zdrobiti
1 praf de sare

Mod de preparare: stoarceti lamaile si amestecati bine sosul cu ulei de masline (folosind daca este nevoie un mixer vertical), adaugand apoi usturoiul si condimentand cu sare dupa gust. Se foloseste imediat pentru a nu-si pierde savoarea.

Foto: publicdomainpictures.net

Articole asemănătoare

  • Sos cu ulei de masline, mustar si suc de lamaie

    O reteta de sos de inspiratie mediteraneana, pentru care veti avea nevoie de un ulei de masline de calitate, mustarul preferat (dulce sau picant, dupa gust), si suc de lamaie proaspat stors din fructe mari, parfumate. Poate fi folosit pentru carnea de peste, pui, dar si pentru legume fierte, sotate sau coapte.

  • Tratamente si solutii naturiste cu ulei de masline

    Plin de savoare, cu gustul aparte atat de indragit de cei care aleg mereu uleiul de masline de calitate, este un ingredient esential in bucatarie, unde nu poate lipsi daca vrem sa regasim la final acea aroma specifica, mediteraneana, ce evoca mai ales tinuturile arse de soare ale Greciei.

  • Vinegreta cu ulei de masline si suc de citrice

    Un sos cu note mediteraneene si gust complex, acrisor, bun pentru o gama larga de preparate.

  • Sos vinegreta cu ulei de masline si lamaie

    O reteta clasica, versatila, gata imediat, buna pentru salate de cruditati. In loc de otet se foloseste zeama de lamaie, iar coaja rasa va oferi oricarui preparat note mediteraneene, proaspete.

  • Anghinarea, aliment cu proprietati de medicament

    Anghinarea este unul dintre cele mai generoase daruri pe care ni le pune la dispozitie natura. Fiarta, preparata la abur sau consumata cruda in salata, cu putin ulei de masline si cativa stropi de otet balsamic, ea contribuie esential la sanatatea organismului.