Vinegreta cu ulei de masline si suc de citrice

Ingrediente:

1 salota mica, tocata marunt
½ cana ulei de masline
¼ cana otet de vin rosu
3 linguri suc de lamaie
3 linguri suc de portocale
½ lingurita coaja rasa de lamaie
sare, piper negru macinat

Mod de preparare: intr-un bol sau un borcan se amesteca usor salota tocata (poate fi inlocuita cu ceapa dintr-un soi mai dulce), uleiul, otetul, sucul de lamaie si cel de portocale, iar la final se pune coaja de lamaie. Se amesteca totul foarte bine si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Poate fi pastrat la frigider pentru 5-6 zile. Se agita bine inainte de folosire.

Foto: publicdomainpictures.net

 

Articole asemănătoare

  • Cocktail cu tequila, brandy si suc de portocale

    Cu suc proaspat de portocale, aromat si dulce, este un cocktail racoritor si plin de savoare.

  • Punci cu rom si suc de fructe

    O bautura cu doua feluri de rom, suc de fructe si notele dulci ale siropului de grenadina, buna pentru o seara alaturi de prieteni cand poate fi servita direct in pahare sau intr-un bol de dimensiuni mai mari. Folositi suc de fructe proaspat sau din cutie.

  • Cocktail cu rom si suc de ananas

    O bautura cu note tropicale de rom si ananas, dulce si perfecta pentru o seara petrecuta alaturi de prieteni.

  • Sos vinegreta cu ulei de masline si lamaie

    O reteta clasica, versatila, gata imediat, buna pentru salate de cruditati. In loc de otet se foloseste zeama de lamaie, iar coaja rasa va oferi oricarui preparat note mediteraneene, proaspete.

  • Aperitiv cu masline si suc de lamaie

    O reteta cu arome mediteraneene puternice, in care usorul gust amarui al maslinelor este scos in evidenta de aciditatea usoara a lamaii.