Vinegreta cu ulei de masline si suc de citrice

Ingrediente:

1 salota mica, tocata marunt
½ cana ulei de masline
¼ cana otet de vin rosu
3 linguri suc de lamaie
3 linguri suc de portocale
½ lingurita coaja rasa de lamaie
sare, piper negru macinat

Mod de preparare: intr-un bol sau un borcan se amesteca usor salota tocata (poate fi inlocuita cu ceapa dintr-un soi mai dulce), uleiul, otetul, sucul de lamaie si cel de portocale, iar la final se pune coaja de lamaie. Se amesteca totul foarte bine si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Poate fi pastrat la frigider pentru 5-6 zile. Se agita bine inainte de folosire.

Foto: publicdomainpictures.net

 

Articole asemănătoare

  • Smoothie cu iaurt grecesc, ghimbir si suc de ananas

    O reteta pentru o bautura sanatoasa, cu iaurt grecesc proaspat si cremos, putin ghimbir pentru acele note usor picante si suc de ananas, dulce, parfumat, exotic. Folositi de preferinta ananas proaspat pentru suc si pentru cubuletele savuroase.

  • Sos cu ulei de masline, mustar si suc de lamaie

    O reteta de sos de inspiratie mediteraneana, pentru care veti avea nevoie de un ulei de masline de calitate, mustarul preferat (dulce sau picant, dupa gust), si suc de lamaie proaspat stors din fructe mari, parfumate. Poate fi folosit pentru carnea de peste, pui, dar si pentru legume fierte, sotate sau coapte.

  • Tratamente si solutii naturiste cu ulei de masline

    Plin de savoare, cu gustul aparte atat de indragit de cei care aleg mereu uleiul de masline de calitate, este un ingredient esential in bucatarie, unde nu poate lipsi daca vrem sa regasim la final acea aroma specifica, mediteraneana, ce evoca mai ales tinuturile arse de soare ale Greciei.

  • Sos cu ulei de masline si lamaie in stil grecesc

    O reteta greceasca traditionala, simpla si usor de pregatit, excelenta pentru peste si fructe de mare. Cu notele sale intense, mediteraneene, proaspete si aromate, este gata imediat si poate fi folosit la fel de bine pentru legume sotate sau coapte, dar si pentru carnea de pui.

  • Sos vinegreta cu ulei de masline si lamaie

    O reteta clasica, versatila, gata imediat, buna pentru salate de cruditati. In loc de otet se foloseste zeama de lamaie, iar coaja rasa va oferi oricarui preparat note mediteraneene, proaspete.


Warning: fopen(cache/e967e6547a910063f4a48e795ae153af) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139