Stavrid a la grec

stavrid a la grecIngrediente:
2 kg stavrid cu cap
400 g ulei
200 g lamaie
120 ml apa minerala
piper
patrunjel verde
sare de lamaie

Preparare:
Se decongeleaza pestele, se curata si se portioneaza. Se ung bucatile de peste cu ulei si se frig pe gratar sau se dau la cuptor incins pentru 10 minute. Se lasa sa se raceasca pe un platou.
Se face un sos a la grec din 300 g ulei, piper, apa minerala, patrunjel verde si sare de lamaie, care se amesteca intr-un vas pana la omogenizare. Se toarna sosul format peste bucatile de peste de pe platou si se presara patrunjel verde.
Se serveste rece, ornat cu felii de lamaie.

Articole asemănătoare

  • Dovlecei a la grec

    Dovlecei cu arpagic, mazare si suc de lamaie pentru o reteta care cere putina atentie si rabdare, insa rezultatul va fi pe masura.

  • Reteta de desert pentru weekend: Creme Brulee

    Cand ati savurat ultima data o portie de Creme Brulee? In caz ca nu stiati, aceasta nu e decat o denumire mai sofisticata pentru

  • (P) Periajul dinţilor de la A la Z

    Una din cele mai importante activităţi din cadrul igienei dentare este periajul dentar. Pentru ca acesta să fie cât mai eficient, este foarte important să cunoaştem şi să utilizam corect tehnica de periaj.

  • Cat de importanta este diversitatea in alimentatie?

    A respecta o dieta variata inseamna a gasi un echilibru intre toate sursele de nutrienti trebuincioase organismului. Nici un aliment sau categorie de alimente din lume, indiferent de complexitatea ori importanta ce i se acorda, nu contine

  • Zucchini a la grecque

    Incetul cu incetul, toti am devenit ori suntem pe cale sa devenim adeptii mancarurilor gustoase si rapide, deoarece acestea ne scutesc de multe batai de cap in goana nebuna dupa timp liber.