Sufleu de ciuperci

Ingrediente:
 
300 g ciuperci
sase oua
300 ml lapte
o ceapa alba
doua linguri faina
patru linguri de unt
 
Mod de preparare: ciupercile (fie de padure, fie de crescatorie) se curata, se spala in mai multe apa ca sa nu mai ramana niciun fir de nisip intre lamele, se taie feliute si se prajesc usor intr-o tigaie alaturi de ceapa tocata marunt si o treime din cantitatea de unt. Se lasa pe foc pana prind culoare si apoi se acopera cu un capac, lasandu-se sa se raceasca putin. Separat se prepara un sos din doua linguri de unt, faina si lapte, apoi se toarna peste ciupercile inabusite, adaugandu-se galbenusurile, putina sare si piper. Se bat spuma cele sase albusuri, se adauga compozitiei si totul se varsa intr-o tava unsa cu restul de unt topit. Sufleul se coace la cuptorul incins 20 - 25 de minute si se serveste dupa ce s-a racit putin.

Foto: publidomainpictures.net

Articole asemănătoare