Sufleu de ciuperci

Ingrediente:
 
300 g ciuperci
sase oua
300 ml lapte
o ceapa alba
doua linguri faina
patru linguri de unt
 
Mod de preparare: ciupercile (fie de padure, fie de crescatorie) se curata, se spala in mai multe apa ca sa nu mai ramana niciun fir de nisip intre lamele, se taie feliute si se prajesc usor intr-o tigaie alaturi de ceapa tocata marunt si o treime din cantitatea de unt. Se lasa pe foc pana prind culoare si apoi se acopera cu un capac, lasandu-se sa se raceasca putin. Separat se prepara un sos din doua linguri de unt, faina si lapte, apoi se toarna peste ciupercile inabusite, adaugandu-se galbenusurile, putina sare si piper. Se bat spuma cele sase albusuri, se adauga compozitiei si totul se varsa intr-o tava unsa cu restul de unt topit. Sufleul se coace la cuptorul incins 20 - 25 de minute si se serveste dupa ce s-a racit putin.

Foto: publidomainpictures.net

Articole asemănătoare

  • Sos cremos de ciuperci

    Un sos cu gust intens de ciuperci (ideal este sa folositi ciuperci de padure), cremos si excelent pentru a completa carnea de porc sau de pui, alaturi de o salata de sezon.

  • Sos de ciuperci cu smantana

    Versatil si aromat, recomandat felurilor din legume fierte sau la cuptor, usor de preparat, este un sos ce are nevoie de ciuperci de calitate, cu gust intens, puternic.

  • Supa-crema de ciuperci

    O reteta pentru care puteti alege orice fel de ciuperci, rezultatul va fi la fel de bun.

  • Retete dietetice. Pui cu lamaie si sos de ciuperci

    Pentru cei care vor sa se bucure de o reteta dietetica cu o preparare simpla si cu un gust delicios pot gati reteta de pui cu lamaie si sos de ciuperci.

  • Supa de ciuperci cu avocado

    O supa calda pentru zilele reci de iarna este binevenita. Asadar va invitam sa degustati supa de ciuperci cu avocado.


Warning: fopen(cache/a07001cf9256eeb9648adf202c4efba9) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139