Sufleu de legume

Ingrediente:
100 g morcovi
100 g telina
100 g ceapa
100 g gulii
100 g radacina de patrunjel
150 g unt
100 g faina
300 ml lapte
sase oua
 
Mod de preparare: toate legumele se curata, se spala, apoi se fierb in apa sarata si se dau prin mixer sau prin sita. In alt vas preparati un sos alb din 100 g unt, faina si laptele. Sosul se toarna peste pireul de legume si se amesteca pana cand compozitia este omogena, fluida, apoi se adauga putina sare si piper, galbenusurile si albusurile batute spuma, cat mai bine. Totul se toarna intr-o tava pe masura, tapetata cu restul de unt, si se tine in cuptorul bine incins pentru 25-30 de minute.

Articole asemănătoare

  • O gradina de legume de invidiat

    Ati plantat in gradina de legume mai multe rasaduri de rosii, dar desi ati ales un soi bun nu sunteti tocmai multumiti de rezultate? In afara ingrasamintelor chimice puteti incerca solutii devenite clasice (sa adaugati coji de ou sau zat de cafea in pamant) sau sa alegeti o varianta ieftina, simpla, care va da tomatelor un gust mai dulce, mai intens.

  • Gradina de legume in luna noiembrie

    Fiind dincolo de toate o sursa primara de alimente, gradina de legume necesita atentie in permanenta. Asa se face ca in calendarul activitatilor lunare, noiembrie ocupa un loc deosebit de important.

  • Retete cu peste. Peste in stil mediteranean, cu sos de legume

    Retetele cu peste sunt intotdeauna gustoase si sanatoase. De aceea, va propunem sa pregatiti reteta de peste in stil mediteranean, cu sos de legume.

  • Delicii de Paste. Pulpa de miel la cuptor cu mix de legume

    Printre atatea delicii speciale pentru sarbatorile pascale, se numara si reteta gustoasa de pulpa de miel la cuptor cu mix de legume.

  • Sosuri delicioase de casa. Sos de legume cu ghimbir

    Un sos pregatit in casa confera savoare mancarurilor preferate. Va propunem sa incercati reteta de sos de legume cu ghimbir.