Temperaturile scazute - cauzele racelilor?

In urma cu 50 ani s-a efectuat un experiment din care reiesea ca raceala se afla in stransa legatura cu temperaturile scazute. Acesta insa a dat gres. O temperatura joasa a mediului in care locuim sau a celui inconjurator nu duce automat la imbolnaviri, la raceli, la infectii. In mod contrar toti oamenii ar fi bolnavi pe tot parcursul iernii.

Majoritatea bacteriilor patogene sunt relativ sensibile la frig. Spre exemplu in Antarctica populatia raceste mult mai rar fata de cea din zonele cu clima temperata.  Cu alte cuvinte, pentru a prinde o raceala este nevoie de un microb, de un virus si nu de frig.

Sistemul imunitar slabit
Este adevarat ca racelile sunt mult mai intalnite in anotimpul rece decat vara. De ce stau asa lucrurile?Virusii se pot raspandi foarte repede si foarte usor in conditiile care sunt iarna. Frecventa racelilor din timpul iernii este cauzata de multimea germenilor si a microbilor din incaperi! Acest lucru este posibil deoarece majoritatea timpului stam in spatii prost aerisite si foarte bine incalzite. Membrana mucoasei se usuca, iar microbii duc o viata foarte buna.
In cazul in care in corp sunt astfel de microbi, iar afara sunt temperaturi scazute, acestia declanseaza boala, din cauza ca frigul slabeste sistemul imunitar.

De ce avem frisoane cand suntem raciti?
Atunci cand avem frisoane sau cand tremuram dam vina pe frigul din mediul in care ne aflam si din cauza caruia am racit. Ei bine este exact invers. O persoana care a racit incepe sa aiba frisoane - acest fapt este prin urmare rezultatul si nu cauza imbolnavirii.

Sursa foto

Articole asemănătoare

  • Laleaua Exotic Sun

    Radical diferita de imaginea traditionala a lalelelor, aceasta varietate are inflorescente mari, grele, cu numeroase petale mari si dense avand margini franjurate, de un galben intens, pur, dominator.

  • Trandafirii Montezuma

    Varietate de trandafir teahibrid foarte apreciat de cunoscatori, Montezuma este un soi cu flori mari, de un rosu delicat spre roz, cu parfum usor si delicat, longeviv si cu o buna rezistenta la boli sau daunatori, precum si la temperaturile scazute ale iernii.

  • Trandafirii pitici Alegria

    Soi pitic de trandafiri buni atat pentru gradini si parcuri cat si pentru a fi crescuti in ghivece sau jardiniere, Alegria are o buna rezistenta nativa la boli si daunatori, suporta cu usurinta temperaturile scazute, este bun atat pentru a transforma radical un spatiu verde, cat si pentru buchete si aranjamente florale pretentioase.

  • Laleaua Princess Unique

    Soi de lalea dubla cu totul diferit de cele clasice, pe care le gasim de obicei in florarii si gradini, Princess Unique ofera privitorilor un amestec cromatic de rosu, portocaliu, galbene, toate in tonuri vii, acoperind inflorescentele cu petale ondulate, mari, viguroase.

  • Trandafir Cygne Noir

    Un trandafir teahibrid rezistent la temperaturile scazute, daunatori si boli, pe care il intalniti adesea in buchetele cumparate de la florarii, acest Cygne Noir este perfect pentru aranjamentele florale, dar si pentru gradini.


Warning: fopen(cache/46e09b61e8a5774df0ee55f7692d66e4) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139