Trandafir Cygne Noir

Un trandafir teahibrid rezistent la temperaturile scazute, daunatori si boli, pe care il intalniti adesea in buchetele cumparate de la florarii, acest Cygne Noir este perfect pentru aranjamentele florale, dar si pentru gradini. Cu o perioada lunga de inflorire, colorit intens, puternic, parfum dulce, crescand destul de repede, este o varietate de trandafir de care va veti bucura multi ani daca l-ati ales pentru gradina. Florile de Cygne Noir sunt mari, bine dezvoltate, cu un diametru ce atinge 10 cm, de un rosu purpuriu, cu multe petale catifelate, frunzele sunt mate, de un verde inchis care scoate si mai bine in evidenta floarea. Este un trandafir elegant, si un singur fir poate face dintr-un buchet altfel banal un cadou memorabil. 
 
Daca vreti sa va bucurati de trandafirii Cygne Noir in gradina proprie trebuie sa stiti ca au nevoie de multa lumina, mult soare, si ideal ar fi ca solul sa fie unul fertil si suficient de bine drenat pentru ca apa sa nu se acumuleze la radacina. Este un soi care rezista atat perioadelor reci, cat si celor mult prea calduroase, cand este bine sa il udati mai des. Infloreste de mai multe ori in decursul anului, incepand din luna iunie si pana in toamna. Perfect pentru cadou, pentru aranjamente florale decorative sau pentru cei care incep sa cultive trandafiri, fara sa aiba prea multa experienta.

Foto: haljaassaare.ee

Articole asemănătoare

 • Likardi, un trandafir teahibrid fermecator

  Soi de trandafir teahibrid cu inflorescente mari, de un roz spre violet deschis (in functie de sol si varsta tufei), Likardi este o varietate des intalnita si foarte apreciata de cunoscatori.

 • Pink Flash, un trandafir miniaturial cu o culoare suprinzatoare

  Un soi de trandafir pitic mult prea rar intalnit in gradini si parcuri, dar foarte apreciat de cunoscatori pentru coloritul sau aparte, acest Pink Flash este usor de recunoscut pentru bobocii sai destul de mari, cu multe petale de un roz deschis, elegant si delicat, cu mici pete albe pe margini.

 • Magenta Diadem, un trandafir cu un colorit rar

  Varietate de origine germana nu prea des intalnita de trandafir floribunda cu boboci rotunzi, de un violet deschis, incantator, este un soi relativ usor de cultivat si intretinut, iesind usor in evidenta datorita culorii.

 • Red Mikado, incantatorul trandafir pitic

  Soi cu dimensiuni reduse de trandafir, perfect pentru un pervaz, un balcon, un spatiu restrans unde va avea totusi mult soare si va fi ferit de curentii reci de aer, acest Red Mikado surprinde atunci cand incepe sa infloreasca datorita bobocilor sai mari, rotunzi, de un rosu intens, catifelat, cu parfum puternic si dulce.

 • Etoile de Hollande, un trandafir catarator clasic

  Cu buna rezistenta la frig, boli si daunatori, versiunea cataratoare a acestui trandafir depaseste usor trei metri inaltime - ajungand usor sa depaseasca cinci metri daca are un suport pe masura - si va transforma radical orice spatiu, gradina, parc.