Trandafir Cygne Noir

Un trandafir teahibrid rezistent la temperaturile scazute, daunatori si boli, pe care il intalniti adesea in buchetele cumparate de la florarii, acest Cygne Noir este perfect pentru aranjamentele florale, dar si pentru gradini. Cu o perioada lunga de inflorire, colorit intens, puternic, parfum dulce, crescand destul de repede, este o varietate de trandafir de care va veti bucura multi ani daca l-ati ales pentru gradina. Florile de Cygne Noir sunt mari, bine dezvoltate, cu un diametru ce atinge 10 cm, de un rosu purpuriu, cu multe petale catifelate, frunzele sunt mate, de un verde inchis care scoate si mai bine in evidenta floarea. Este un trandafir elegant, si un singur fir poate face dintr-un buchet altfel banal un cadou memorabil. 
 
Daca vreti sa va bucurati de trandafirii Cygne Noir in gradina proprie trebuie sa stiti ca au nevoie de multa lumina, mult soare, si ideal ar fi ca solul sa fie unul fertil si suficient de bine drenat pentru ca apa sa nu se acumuleze la radacina. Este un soi care rezista atat perioadelor reci, cat si celor mult prea calduroase, cand este bine sa il udati mai des. Infloreste de mai multe ori in decursul anului, incepand din luna iunie si pana in toamna. Perfect pentru cadou, pentru aranjamente florale decorative sau pentru cei care incep sa cultive trandafiri, fara sa aiba prea multa experienta.

Foto: haljaassaare.ee

Articole asemănătoare

 • Trandafirii Kimono

  Exemplu de trandafir floribunda cu flori de o rara frumusete, un roz intens, matasos, puternic, parfum dulce si dominator, acest Kimono o alegere inspirata pentru orice parc sau gradina.

 • Red Mikado, incantatorul trandafir pitic

  Soi cu dimensiuni reduse de trandafir, perfect pentru un pervaz, un balcon, un spatiu restrans unde va avea totusi mult soare si va fi ferit de curentii reci de aer, acest Red Mikado surprinde atunci cand incepe sa infloreasca datorita bobocilor sai mari, rotunzi, de un rosu intens, catifelat, cu parfum puternic si dulce.

 • Etoile de Hollande, un trandafir catarator clasic

  Cu buna rezistenta la frig, boli si daunatori, versiunea cataratoare a acestui trandafir depaseste usor trei metri inaltime - ajungand usor sa depaseasca cinci metri daca are un suport pe masura - si va transforma radical orice spatiu, gradina, parc.

 • Trandafir catarator Amadeus

  O varietate foarte populara de trandafir catarator, cu flori mari de un rosu puternic, rezistent la boli si daunatori, Amadeus este una dintre cele mai bune optiuni daca vreti un tip de trandafir agatator care se planteaza relativ usor, este longeviv si mai mult decat orice este foarte aspectuos.

 • Trandafir Papageno

  Trandafir teahibrid de o rara frumusete si un impact vizual deosebit, Papageno este o varietate ale carei flori mari au un colorit rosu cu violet deschis, totul cu un model de dungi si picaturi mici de un roz intens.