Magenta Diadem, un trandafir cu un colorit rar

Varietate de origine germana nu prea des intalnita de trandafir floribunda cu boboci rotunzi, de un violet deschis, incantator, este un soi relativ usor de cultivat si intretinut, iesind usor in evidenta datorita culorii. In plus este un trandafir cu miros placut, dulceag, cu note fructate, asa ca este foarte bun atat pentru gradini si parcuri, cat si pentru buchete sau decoratiuni florale pentru ca rezista relativ bine dupa ce au fost taiati. Butasii de trandafir floribunda se vor planta primavara sau toamna intr-un loc din gradina unde sa aiba parte de mult soare pe toata durata zilei, desi se pot adapta si intr-un spatiu putin umbrit, insa acolo nu se vor dezvolta la fel de bine, iar parfumul si coloritul nu vor fi la fel de intense. Tepii sunt mici, desi, ascutiti.

Prefera pamantul fertil, putin nisipos, cu drenare buna si PH usor acid, iar dupa plantare vor trebui udati periodic, folosind cantitati moderate de apa, iar pamantul de la radacina trebuie curatat bine de pietre si buruieni. Suporta bine perioadele reci sau secetoase si are o buna rezistenta nativa la boli si daunatori, dar tufa trebuie supravegheata, iar partile cu aspect bolnav sau deja uscate se indeparteaza in cel mai scurt timp. Nu are nevoie de tratamente aparte, dar se recomanda sa nu se gaseasca, pe cat posibil, in bataia curentilor reci de aer. Tufa de trandafir floribunda Magenta Diadem va atinge la maturitate un metru inaltime si daca le plantati grupate lasati cel putin 60 de cm distanta intre exemplare. Nu este un soi impunator ca dimensiuni, dar atrage imediat privirea tuturor datorita nuantei rar intalnite in cazul trandafirilor. Rezista mult in timp, an dupa an, inflorind in mai multe randuri de la jumatatea verii pana in septembrie, chiar octombrie daca vremea se mentine calda.

Foto: webtise.rs

 

Articole asemănătoare

 • Likardi, un trandafir teahibrid fermecator

  Soi de trandafir teahibrid cu inflorescente mari, de un roz spre violet deschis (in functie de sol si varsta tufei), Likardi este o varietate des intalnita si foarte apreciata de cunoscatori.

 • Trandafirii Neil Diamond

  Cu parfumul sau puternic, dominat de notele dulci, clasice, acest trandafir teahibrid este prea rar intalnit in gradini, dar pasionatii il apreciaza mai ales pentru petalele sale bicolore, pe care veti intalni diverse nuante de rosu (de la roz inchis pana aproape de bordo) si alb curat, pur, intr-un joc cromatic pe care nu il vezi foarte des.

 • Pink Flash, un trandafir miniaturial cu o culoare suprinzatoare

  Un soi de trandafir pitic mult prea rar intalnit in gradini si parcuri, dar foarte apreciat de cunoscatori pentru coloritul sau aparte, acest Pink Flash este usor de recunoscut pentru bobocii sai destul de mari, cu multe petale de un roz deschis, elegant si delicat, cu mici pete albe pe margini.

 • Trandafirii Allgold

  Cu bobocii relativ mari, de un galben palid, delicat (veti intalni si exemplare cu un colorit mai intens) si parfum puternic, dulceag, acest soi de trandafir floribunda este foarte bun pentru gradini sau parcuri, dar poate fi cultivat relativ usor si intr-un ghiveci de mari dimensiuni.

 • Landini, crinul asiatic de o rara frumusete

  Soi de crin asiatic de o rara frumusete, cu un colorit intens, un violet in nuante inchise, aproape de un negru lucios, Landini este o varietate mult prea rar intalnita, dar foarte apreciata de cunoscatori. Sunt flori mari de forma conica, parfum usor, perfecte pentru gradini si spatii verzi, dar si pentru buchete elegante.