Magenta Diadem, un trandafir cu un colorit rar

Varietate de origine germana nu prea des intalnita de trandafir floribunda cu boboci rotunzi, de un violet deschis, incantator, este un soi relativ usor de cultivat si intretinut, iesind usor in evidenta datorita culorii. In plus este un trandafir cu miros placut, dulceag, cu note fructate, asa ca este foarte bun atat pentru gradini si parcuri, cat si pentru buchete sau decoratiuni florale pentru ca rezista relativ bine dupa ce au fost taiati. Butasii de trandafir floribunda se vor planta primavara sau toamna intr-un loc din gradina unde sa aiba parte de mult soare pe toata durata zilei, desi se pot adapta si intr-un spatiu putin umbrit, insa acolo nu se vor dezvolta la fel de bine, iar parfumul si coloritul nu vor fi la fel de intense. Tepii sunt mici, desi, ascutiti.

Prefera pamantul fertil, putin nisipos, cu drenare buna si PH usor acid, iar dupa plantare vor trebui udati periodic, folosind cantitati moderate de apa, iar pamantul de la radacina trebuie curatat bine de pietre si buruieni. Suporta bine perioadele reci sau secetoase si are o buna rezistenta nativa la boli si daunatori, dar tufa trebuie supravegheata, iar partile cu aspect bolnav sau deja uscate se indeparteaza in cel mai scurt timp. Nu are nevoie de tratamente aparte, dar se recomanda sa nu se gaseasca, pe cat posibil, in bataia curentilor reci de aer. Tufa de trandafir floribunda Magenta Diadem va atinge la maturitate un metru inaltime si daca le plantati grupate lasati cel putin 60 de cm distanta intre exemplare. Nu este un soi impunator ca dimensiuni, dar atrage imediat privirea tuturor datorita nuantei rar intalnite in cazul trandafirilor. Rezista mult in timp, an dupa an, inflorind in mai multe randuri de la jumatatea verii pana in septembrie, chiar octombrie daca vremea se mentine calda.

Foto: webtise.rs

 

Articole asemănătoare

 • Trandafirul Hocus Pocus

  Varietate de trandafir cu boboci mari, grei, cu petale catifelate de un visiniu inchis, mai rar intalnit, taiate de dungi galbene, Hocus Pocus are un efect decorativ deosebit datorita cromaticii sale, fiind o alegere foarte buna pentru buchete si aranjamente florale.

 • Trandafirii teahibrizi Doris Tysterman

  Veti intalni mai rar soiuri de trandafir cu boboci de un galben-portocaliu cald, elegant, plin de prospetime, iar Doris Tysterman este una dintre cele mai bune alegeri daca vrei sa adaugati gradinii un strop de culoare

 • Red Baron, alegerea deosebita pentru orice parc sau gradina

  O planta perena rezistenta si cu aspect decorativ deosebit, Red Baron este un soi cu un colorit viu, de un rosu-intens spre carmin in perioada toamnei – cand aceasta planta isi dezvaluie cu adevarat frumusetea – si un amestec de verde, galben si rosu in restul anului.

 • Tomatele White Beauty, un deliciu aparte

  Tomate dintr-un soi hibrid, rar, cu un colorit foarte deschis, alb-verzui, White Beauty sunt o specialitate pe care nu o vom intalni prea des.

 • Likardi, un trandafir teahibrid fermecator

  Soi de trandafir teahibrid cu inflorescente mari, de un roz spre violet deschis (in functie de sol si varsta tufei), Likardi este o varietate des intalnita si foarte apreciata de cunoscatori.