Test: Cultura culinara

Omul nu traieste doar cu paine, iar mesele servite zilnic nu reprezinta doar o necesitate fiziologica, ci mai mult decat atat expresia unei culturi si a unui mod de viata.

preparate culinare

Ce conostiinte aveti despre cultura culinara din celelalte colturi ale lumii?

 

1. Cu ce oras sunt asociate bomboanele de ciocolata Mozartkugel ?

a. Paris

b. Salzburg

c. Viena

 

2. Ce primiti daca intr-un restaurant italienesc veti comanda Cozze ?

a. Snitel vienez si cartofi prajiti

b. Un vin foarte dulce

c. Scoici

 

3. Ce reprezenta Boston Tea Party in anul 1773?

a. Disputa pentru impozitarea ceaiului

b. Un cerc literar din Londra, unde sea servea numai ceai

c. Infiintarea unei comisii pentru controlul calitatii

4. Ce reprezinta un Vindaloo?

a. Un fel de mancare indian cu curry si de obicei foarte picant

b. O crema dulce din sud - estul Asiei

c. O cafea verde din Arabia

 

5. Cum este denumita supa de peste bine condimentata?

a. Bourette

b. Bouillabaisse

c. Bouillon

 

6. Din ce tara provine ceaiul?

a. India

b. China

c. Japonia

 

7. De ce nu avem nevoie pentru prepararea unei Irish Coffee?

a. Lapte

b. Zahar

c. Whiskey

 

Raspunsurile Intrebarilor

1- b

2 -c

3 -a

4- a

5 - b

6 - b

7- a

imagine : media.kuechengoetter.de

Articole asemănătoare

  • Scortisoara si povestea ei

    Cu aroma ei pe care o recunosti imediat, transformand orice reteta cu notele sale exotice, scortisoara nu este una dintre cele mai populare si indragite mirodenii din arta culinara, dar si una dintre cele mai vechi. Mentionata in mai multe randuri in Vechiul si Noul Testament, era folosita in Egiptul Antic (unde era mai valoroasa la un moment dat decat aurul) in ritualurile de imbalsamare, fiind considerata ca avand origine sacra.

  • Cartofii Fleur Bleue

    Un soi frumos si mai ales gustos de cartofi mov, mai putin intalniti in arta culinara autohtona dar incepand sa castige teren, in special dupa ce s-a constatat ca au de cateva ori mai multi antioxidanti decat cartofii clasici.

  • Ce este branza ricotta?

    Ricotta este un sortiment de branza proaspata, cremoasa, de culoare alba, cu continut scazut de grasimi intrebuintata in bucataria italiana.Traditional este produsa din resturile ramase din productia altor tipuri de branza sau din cheag, dupa separarea zerului de lapte de oaie.

  • Alimentatia si stilul de viata

    In tarile industriale peste 70% din boli sunt cauzate de alimentatie si de stilul de viata. Conform ultimelor statistici, de pilda, poporul german sufera de obezitate si se afla in varful listelor

  • Test: Lipsa de fier din organism

    Acest scurt test poate sa indice daca ne confruntam sau nu cu lipsa de fier din organism. Iar daca rezultatul este pozitiv