Thai Chicken Stir-Fry cu rosii, lemongrass si ierburi proaspete

 Thai Chicken Stir-Fry cu rosii, lemongrass si ierburi proaspete este un fel de mancare din bucataria thailandeza, reteta fiind originara din nordul Thailandei.

Ingrediente:

- aproximativ 500 de grame de pui taiat marunt

- 3-4 rosii taiate

- 2 linguri de sos Golden Mountain Sauce

- 1 lingurita sos de peste

- 1/2 ceasca de busuioc proaspat

- 1 manunchi de coriandru proaspat

- optional - 2 frunze de Kaffir Lime (proaspat sau congelat)

Pasta de condimente se prepara din:

- 2 cepe Shallotts (sau se inlocuieste cu 1/4 pahar cu ceapa violet), feliate

- 4 catei de usturoi;

- 1 ardei rosu sau 1/2 lingurita de ardei iute uscat si pisat

- 2 linguri lemongrass proaspat, tocat sau congelat

- 2 lingurite de pasta de creveti

- 2 lingurite sos de peste

- 1, 1/2 sau 2 linguri de zahar brun

- 2 linguri de suc proaspat de lamaie

Se incalzeste tigaia la foc mediu. Se adauga 2 linguri de ulei vegetal, apoi pasta de condimente, frunzele de Keffir Lime si se mai pun 2-3 linguri de apa. Se adauga puiul pentru 3-4 minute sau pana cand carnea este aproape fiarta. Se adauga rosiile taiate si se lasa la prajit timp de un minut.

Dupa ce amestecul s-a racit se adauga sosul Golden Mountain Sauce.

Daca este prea acru, mai puneti putin zahar; daca doriti sa fie mai picant, adaugati si chili. De asemenea, puteti adauga in loc de sare o lingura de sos de peste. In cazul in care preparatul este prea sarat, echilibrati gustul cu orez simplu. Daca este prea sarat sau prea dulce se mai poate adauga suc proaspat de lamaie.

Inainte de servire se pune busuioc proaspat. Se serveste si cu coriandru proaspat.

Articole asemănătoare