Toamna, anotimpul perfect pentru a planta bujori

 Bujorii, atat speciile cunoscute cat si cele mai putin raspandite precum bujorul de copac, sunt alegerea ideala in cazul in care doriti sa aduceti modificari in peisajul gradinii dumneavoastra.

Anotimpul ideal pentru a planta bujori este cel tomnatic. Acestia in general se planteaza chiar si inainte de venirea inghetului. Toamna este anotimpul ideal deoarece pe intreg parcursul iernii radacinile plantelor au timp sa se dezvolte corespunzator si la venirea primaverii rezultatele vor fi vizibile, iar gradina dumneavoastra va beneficia de un plus de culoare.

Radacinile bujorilor sunt mari si am putea spune chiar carnoase, asemeni multor altor radacini ale altor specii de plante. Acestea stocheaza pe parcursul iernii energia necesara pentru a se dezvolta viguros la venirea primaverii.

In magazinele de specialitate precum si in marile centre comerciale puteti gasi chiar radacini de bujor. Cei care se ocupa de cultivarea acestei frumoase plante au inceput deja sa sape straturile deoarece daca v-ati decis sa aveti in gradina o floare de bujor, acum este momentul ideal pentru pregatirea straturilor, solului si plantarii.

Atat arbustii cat si cei din categoria plantelor erbacee cresc cel mai bine intr-un sol bogat, bine drenat. Bujorii nu sunt plante dificile. Se adapteaza usor in aproape orice mediu. Solul este cel care ii ajuta sa se dezvolte rapid si armonios.

Pentru a-i planta corespunzator trebuie sa sapati destul de adanc. Aproximativ 50 de centimetri. Nu uitati ca bujorii nu agreaza sa fie mutati dintr-un loc in altul. In vederea luminii nu trebuie sa va faceti griji caci atat la umbra cat si la soare, nu foarte puternic, bujorii se dezvolta corespunzator.

Sursa foto: 1

Articole asemănătoare

 • Sfaturi pentru lunile de toamna

  In timpul lunilor de toamna trebuie sa aveti grija sa respectati cativa pasi simpli pentru a avea o gradina sanatoasa si curata la primavara. Florile va vor multumi pentru grija pe care le-o purtati inflorind placut.

 • Plantele lunii noiembrie

  Chiar daca toamna este pe sfarsite si iarna se va instala in scurt timp in gradini acoperind florile ce intreaga vara ne-au zambit, zilele insorite, desi tot mai putine, pot fi folosite pentru a planta arbori, arbusti, flori si chiar legume.

 • Porumbul ornamental, cultivat pentru decoruri de toamna

  Desi mai avem de asteptat pana la sosirea primaverii, anotimp prielnic pentru a planta porumbul de orice fel, nu strica sa planificati din timp decorurile de toamna pentru anul viitor.

 • Plante aromatice din propria gradina

  Odata cu venirea toamnei activitatile din gradina sunt tot mai rare. Plantele asteapta venirea iernii pentru a se odihni dupa un sezon productiv si gradinarii zabovesc ceva mai mult timp in casa, admirand peisajul ruginiu de toamna din fata casei.

 • Flori de toamna

  Rezistente la temperaturi foarte mici, florile de toamna sunt ideale pentru a inveseli gradinile in zilele mohorate, specifice anotimpului tomnatic.