Tocanita de ciuperci

Ingrediente: 1kg de ciuperci albe, 1 ardei, o ceapa verde, ulei, sare, piper, faina, lapte, smantana, patrunjel verde. Preparare: Pt o CURATARE mai buna a ciupercilor se face in felul urmator:se umple un vas cu apa calda si se pune o lingura de faina,apoi se introduc ciupercile si se lasa 10 minute. Acest proces ajuta ciupercile sa se curete mai bine de pamantul ramas. Ceapa si ardeiul se toaca marunt.Ciupercile dupa spalare si curatare se taie fasii,apoi se calesc in ulei impreuna cu ceapa si ardeiul si se lasa sa fiarba 10 minute la foc potrivit. Dupa fierbere se face ingroseala cu o lingura de faina si putina lapte, dupa care se intoduce in tocanita. In tocanita se adauga putina smantana sau frisca nebatuta(da un gust excelent)si in cele din urma, patrunjelul verde.

Articole asemănătoare