Trucuri pentru a va bucura mai mult de flori proaspete

\"\"Daca va plac florile si mai ales va place sa primiti un buchet atunci cu siguranta va doriti ca acesta sa reziste cat mai mult, in special dupa ce pare ca a schimbat cu totul atmosfera din incapere. Cu doar cateva trucuri simple va veti putea bucura de flori mai multa vreme. 
 
1. Apa: regula de baza este sa schimbati apa in mod regulat, altfel florile nu vor rezista prea mult. Poate ca este cel mai frumos buchet primit vreodata, sau pur si simplu este un dar din partea unei persoane cu totul speciale si va doriti sa reziste cat mai mult. Asa ca nu uitati sa schimbati in fiecare zi apa din vaza si pentru a reduce inmultirea bacteriilor puteti adauga doua linguri de otet de mere sau doua linguri de zahar alb. Unul dintre cele mai vechi trucuri este sa adaugati o pastila pisata de aspirina in apa. Si pentru a mentine prospetimea florilor cat mai multa vreme - mai ales in lunile de vara - le puteti stropi periodic folosind un pulverizator si apa. Nu uitati ca apa nu trebuie sa fie rece, dar nici prea calda. 
 
2. Este foarte important cum taiem tulpina florilor. Cel mai simplu este sa taiati tulpina fiecarei flori, in fiecare zi, dupa ce ati schimbat apa. Si nu face o taietura dreapta, ci una oblica, pentru a mari suprafata ce va fi udata direct. Mai mult, pentru florile cu o tulpina mai tare, lemnoasa (liliacul ar fi un bun exemplu) puteti sa despicati cu un cutit bine ascutit partea de jos a tulpinii, cam un centrimetru, iar floarea va absorbi astfel mai multa apa. 
 
3. Indepartati frunzele uscate, partile care si-au schimbat culoare, eventual renuntati la floarea care deja incepe sa isi piarda din prospetime. Si nu este doar o problema estetica. Pe masura ce floarea se usuca si numarul bacteriilor creste, asa ca este bine sa preveniti uscarea lor pentru a va bucura cat mai mult de cadoul primit. 
 
4. Temperatura din incapere va influenta si ea dramatic florile, dar cati dintre noi stim ca nu se recomanda sa le asezam in apropierea aparatelor electro-casnice, mai ales alaturi de computere si televizoare? Motivul este simplu: caldura. Chiar daca prea putine plante rezista la frig nici prezenta unei surse constante de caldura in apropiere nu le va prelungi viata, chiar dimpotriva. In functie de tipul de flori primite alegeti locul cel mai potrivit din camera, cu suficienta lumina, nu foarte rece sau prea uscat. 
 
5. Nu uitati ca inainte sa puneti florile abia primite in vaza sa o curatati foarte bine. Clatiti mai intai bine cu apa rece, scurgeti vasul, apoi turnati in el apa fierbinte si un amestec de otet alb si praf de copt. Lasati 10 - 15 minute sa actioneze, varsati amestecul, curatati bine peretii vazei si clatiti cu apa rece. Abia apoi puteti pune apa proaspata si puteti aseza florile primite asa cum va doriti.

Foto: publicdomainpictures.net

Articole asemănătoare

  • Supe nutritive. Supa de linte

    O masa usoara si calda servita dupa-amiaza este ceea ce aveti nevoie. Pentru a va bucura de gustul leguminoaselor, puteti pregati o supa de linte. Boabele de linte sunt nutritive, continand totodata multe proteine si glucide sanatoase.

  • Bucate romanesti traditionale de Craciun

    Daca in primele doua saptamani din decembrie pregatirile pentru Craciun au tinut mai mult de planificare, din ziua in care traditia populara a randuit "Ignatul porcilor" (20 decembrie) gospodinele nu-si mai vad capul de treburi in bucatarie.

  • Zacusca cu vinete si ciuperci

    Odata cu aparitia toamnei, culegem roadele acestui anotimp minunat, pregatind totodata si conserve delicioase. Asadar, pentru a va bucura din plin de aceste roade, va propunem sa preparati zacusca cu vinete si ciuperci.

  • Spaghete cu fileuri de peste

    O reteta mai putin cunoscuta si preparata la noi este cea de spaghete cu fileuri de peste. Pentru a va bucura de aceasta combinatie de gust, incercati urmatoarea reteta:

  • Aspic mediteranean cu oua si sparanghel

    Pentru a va bucura de un nou gust si un nou preparat pe care nu l-ati incercat pana acum, merita sa realizati aspicul mediteranean cu oua si sparanghel.