Supe nutritive. Supa de linte

O masa usoara si calda  este in unele momente tot ceea ce avem nevoie. Pentru a va bucura de gustul leguminoaselor, puteti pregati o supa de linte. Boabele de linte sunt nutritive, continand totodata multe proteine si glucide sanatoase.


Ingrediente:

1 cana de linte

2 cepe

1 morcov

1 radacina mica de telina

3-4 catei de usturoi

verdeata

1 lingura de cimbru uscat si macinat

2 frunze de dafin

3-4 linguri de otet balsamic rosu

1 lingura de paste de tomate

4 linguri de ulei

sare

piper


Se prepara astfel:

Lintea se pune sa se inmoaie in apa rece, timp de 24 de ore.

Dupa acest timp se scurge de apa.

Se pune la fiert, la foc mic, acoperind oala.

In apa in care fierbe lintea se adauga si frunzele de dafin.

Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt.

Apoi se pun la calit in ulei incins.

Se lasa 10 minute sa se caleasca.

Se adauga sare.

Radacina de telina se curata si se toaca marunt.

Se pune si aceasta 5 minute la calit.

Se adauga si otetul balsamic.

Se pune si o ceasca de apa.

Se lasa sa fiarba.

Se adauga apoi si pasta de tomate.

Se pune si usturoiul tocat marunt.

Se presara piper si cimbru tocat.

Se mai lasa putin pe foc.

Peste lintea fiarta se pune sosul gata preparat.

Se mai pune apa daca mai este necesar.

Se mai lasa la fiert inca 15-20 de minute, la foc mic, oala fiind acoperita.

Supa de linte se serveste calda, cu felii de paine prajita.

Se poate adauga si putina smantana, in functie de preferinta.

Sursa foto

Articole asemănătoare

  • Supa de pui cu castraveti murati

    O combinatie mai putin intalnita intre gustul plin, bogat, de supa de pui cu cartofi si aciditatea acrisoara a castravetilor murati in otet sau saramura. Reteta pentru zilele reci de iarna pe care probabil nu o stiati pana acum.

  • Supa de peste pentru toate varstele

    Supa de peste este in general o delicatesa privita cu ochi buni doar de adulti. Tinerii si copiii o ocolesc din cauza oaselor care le dau de furca. Noroc ca cineva s-a gandit si la ei, inventand reteta de mai jos.

  • Supa de dovleac si salvie

    Servita fierbinte si cu ceapa verde presarata, supa de dovleac si salvie poate fi tot ceea ce are nevoie organismul in timpul sezonului rece.

  • Supa de linte

    Lintea este o planta leguminoasa consumata cu predilectie de popoarele asiatice. De ceva vreme, insa, a inceput sa fie promovata si la noi ca alternativa la mazare si fasole. Lintea este ticsita cu proteine sanatoase, fibre si carbohidrati cu ardere lenta - resurse pretioase pentru vegetarieni deoarece

  • Supa de spanac

    Spanacul este o planta de care se leaga multe legende si miracole medicale. In bucatarie, ca ingredient, este foarte versatil si sta la baza multor retete de succes. Supa de spanac ar fi doar una dintre ele.