Supa de pui cu castraveti murati

Ingrediente:
 
doi litri supa de pui 
o jumatate de kilogram cartofi albi
doi morcovi medii
trei-patru castraveti acri
un sfert de pachet de unt
o jumatate de cana faina alba
o jumatate de cana smantana
o cana de zeama de castraveti acri
sare, piper, boia
 
Mod de pregatire: curatati, spalati si taiati cartofii cubulete, tocati marunt morcovii, iar castravetii (mai mari, gustati pentru a nu fi prea acri) se feliaza subtire. Intr-un vas incapator puneti supa de pui, iar cand incepe sa fiarba adaugati cartofii, morcovii si muraturile, apoi untul, amestecand din cand in cand. Aveti grija ca focul sa fie mediu, chiar scazut, si lasati supa 20-25 de minute, pana cand cartofii sunt bine fierti. Separat amestecati faina, smantana si putina apa intr-un vas, facand o pasta mai consistenta, pe care o puneti treptat in supa de pe foc, amestecand foarte bine de fiecare data. Secretul este ca in final supa sa fie cremoasa, omogena, fara cocoloase de faina. Cand a dat din nou in clocot turnati zeama de muraturi, sare, piper, putina boia dulce, si mai lasati 5-10 minute. Se serveste calda, si pentru decor puteti pune in fiecare bol cateva felii subtiri de castraveti murati. Gustati intotdeauna castravetii si zeama si adaugati putina apa daca vi se par prea sarate sau prea acre. 

Foto: gradinamea.ro

Articole asemănătoare