Zacusca cu vinete si ciuperci

 Odata cu aparitia toamnei, culegem roadele acestui anotimp minunat, pregatind totodata si conserve delicioase. Asadar, pentru a va bucura din plin de aceste roade, va propunem sa preparati zacusca cu vinete si ciuperci.

 

Ingredientele necesare sunt urmatoarele:

5 kg vinete

4 kg gogosari

4 kg ardei gras

1 kg ceapa alba

750 ml ulei

1000 ml bulion de casa sau pasta de tomate

1 kg ciuperci Champignon

100 g zahar

sare

piper

foi de dafin

2 pliculete de conservant


Se realizeaza astfel:

Se pun vinetele la copt.

Ardeii se spala si se sterg bine de apa.

Apoi se curata de seminte.

Ceapa se curata si se pune la fiert.

Apoi se caleste.

Ardeii si ciupercile se dau prin masina de tocat, prin sita mare.

Vinetele coapte se curata si acestea.

Apoi se toaca bine.

Ceapa fiarta se lasa sa se raceasca.

Apoi se toaca si aceasta.

Intr-o cratita se incinge uleiul.

Apoi se adauga ceapa.

Se lasa sa se rumeneasca.

Apoi se pun si ardeii.

Se lasa sa fiarba.

Dupa aceea se adauga ciupercile.

Se condimenteaza cu sare si piper.

Se mai pun zaharul si foile de dafin.

Se lasa sa fiarba o ora.

Se amesteca in tot acest timp.

Se pun apoi si vinetele.

Se mai lasa inca o ora la fiert, la foc potrivit.

Dupa aceea se pune bulionul.

Se amesteca si se mai lasa sa fiarba pana ce uleiul iese deasupra.

Se adauga si 2 pliculete de conservant.

Cand este gata se pune in borcane.

Se pune si o folie de celofan.

Apoi se inchid bine borcanele cu capace ermetice.

Se pun la fiert borcanele la bain-Marie.

Se lasa timp de 45 de minute, acoperite de apa.

Cand incepe apa sa fiarba, se iau de pe foc.

Se acopera cu paturi groase si se lasa asa pana se racesc.

Sursa foto

Articole asemănătoare