Placinta cu castane si ciuperci


La sfarsitul meselor copioase, desertul a devenit, in multe locuri din lume, nelipsit. Printre cele mai traditionale rete in partile noastre ramane placinta, produs rezultat din aluat copt la cuptor alaturi de alte ingrediente cu gust bogat. Placinta cu castane si ciuperci este un desert consistent pe gustul celor care exclud consumul produselor cu carne.     

Ingrediente:
500g de hribi proaspeti sau amestec de ciuperci salbatice, tocate grosier
1 pachet de 200g castane in vid, taiate jumatati
2 linguri de ulei vegetal
2 morcovi, tocati
jumatate de nap, tocat
3 cepe mai mari, taiate felii
1 catel de usturoi, strivit
1 fir de rozmarin
1 lingurita pasta de tomate
1 conserva de 200g de rosii tocate
1 lingurita de Marmite
50ml de vin alb
175ml supa de legume

Topping-ul se obtine din:
3 cartofi, taiati cubulete
2 radacini de pastarnac, taiate cubulete
2 morcovi, taiati cubulete
300g de telina, taiata cubulete
100g de unt
50ml de lapte

Mod de preparare:
Pasul 1. Intr-o tigaie mare incinge uleiul si caleste 7-8 minute morcovul, napul si ceapa. Toarna usturoiul, rozmarinul, pasta de tomate si Marmite si lasa-le la calit 5 minute. Apoi, adauga rosiile, vinul alb si curata ce s-a lipit de fundul tigaii. Toarna in tigaie supa de legume, adauga ciupercile, castanele, apoi fierbe la foc mic compozitia 8-9 minute, pana cand sosul scade suficient. Se ia de pe foc si se lasa la racit.

Pasul 2. Pentru topping:  Pune legumele intr-o oala si fierbe-le in apa cu sare circa 10 minute, sa se fragezeasca. Scurge-le, apoi lasa-le pana se usuca. Striveste-le cu unt, lapte, sare si piper.

Pasul 3. Incinge cuptorul. Toarna ciupercile intr-un vas termorezistent, pune deasupra piureul de legume preparat anterior, apoi da-le la cuptor o jumatate de ora. Dupa ce au capatat nuanta aurie, se stinge focul, se scoate tava si se serveste cu legume verzi trase in unt.

Sursa foto

I. C.

 

Articole asemănătoare

  • Ardei grasi umpluti cu orez si ciuperci

    O reteta delicioasa si in ton cu sosirea primaverii este cea de ardei grasi umpluti cu orez si ciuperci. Ingredientele necesare si modul de preparare le aflati mai jos:

  • Placinta cu carne de pui si anghinare

    O reteta gustoasa preparata la cuptor va va incanta simturile imediat ce o veti gusta. Va invitam sa pregatiti reteta de placinta cu carne de pui si anghinare.

  • Placinta cu praz si branza

    O placinta buna pentru o servi la birou alaturi de o cana cu ceai cald sau cu lapte batut este placinta cu praz si branza.

  • Placinta cu tofu si dovleac

    Cautand si experimentand noi retete culinare, incet incet incepeti sa va cufundati si mai mult in arta gatitului si, implicit, sa va specializati in realizarea delicateselor pentru cei dragi. Va propunem un desert realizat cu tofu: placinta cu tofu si dovleac.

  • Zacusca cu vinete si ciuperci

    Odata cu aparitia toamnei, culegem roadele acestui anotimp minunat, pregatind totodata si conserve delicioase. Asadar, pentru a va bucura din plin de aceste roade, va propunem sa preparati zacusca cu vinete si ciuperci.