Tuleu gras

Este un soi de prun romanesc cultivat foarte mult la noi in tara. Referitor la gustul fructelor, este considerat cel mai bun soi cultivat in tara noastra. Este autosteril necesitand polenizator. se matureaza la sfarsit de august -inceput de septembrie.
Pomul este de vigoare mijlocie, are trunchiul netorsionat si rodeste in principal pe ramuri mijlocii care sunt foarte bine garnisite cu buchete de mai.
Fructele sunt mijlocii, invers ovoide sau ovale, de culoare vanata-inchisa, cu o pruina albastra. Pulpa este galbena-verzuie. crocanta, suculenta, neaderenta la sambure.
Referitor la gustul fructelor, este considerat cel mai bun soi cultivat in tara noastra. Este autosteril necesitand polenizator.
Se matureaza la sfarsit de august -inceput de septembrie.

Află mai multe despre

Articole asemănătoare

 • Ardeiul gras Zlata

  Soi de ardei gras cu productie buna anuala, rezistenta buna la daunatori si seceta, Zlata sunt ardei de un galben deschis, carnosi, cu gust dulce si proaspat, de forma conica, usor ascutiti la capat, iar atunci cand sunt foarte copti sunt de culoare rosie.

 • Ardei gras Sweet Chocolate

  O varietate mai rar intalnita si delicioasa de ardei gras, de un violet inchis, lucios, cu gust dulce, foarte aromat, perfect ca gustare sau in salate, rezistent la transport si depozitare, cu o productie buna de la an la an.

 • Mancare de ardei gras cu ou

  O alternativa interesanta la traditionala omleta, cu un gust intens de ardei gras (rosu, verde, galben sau impreuna), pentru un fel principal care poate deschide o masa putin iesita din comun.

 • Retete de post. Omleta din tofu cu ceapa si ardei gras

  O reteta de post poate fi preparata din tofu, cu ceapa si ardei gras. Este o omleta delicioasa, pe care trebuie sa o incercati pentru a-i descoperi gustul.

 • Salata de cartofi cu porumb si ardei gras

  Pentru masa de seara, puteti opta pentru o salata cu multe legume si anume: salata de cartofi cu porumb si ardei gras.