Turta dulce

Ca orice delicatesa care a incitat imaginatia copiilor, turta dulce a generat traditii. In comunitatile sasesti circula o istorioara intitulata “Povestea Omuletului de turta dulce”, care a contribuit mult la popularizarea prajiturii printre tineri. Cu sau fara poveste, turta dulce reprezinta un desert pe care ni-l putem oferi oricand simtim nevoia de dulce, nu numai la Craciun.

Ingrediente:

2 oua
2 galbenusuri
250 g zahar
Bicarbonat
Faina
Scortisoara
 
Mod de preparare:

Se freaca mierea, zaharul (150 g), ouale si galbenusurile pana se fac spuma, apoi se adauga bicarbonatul stins, faina si scortisoara. Se face un aluat potrivit de tare, cat sa poata fi modelat. Intindeti-l, decupati formele dorite si asezati-le intr-o tava, apoi bagati la cuptor circa 10 minute.

La finalul periodei de coacere formele trebuie sa fie rumene si mai voluminoase. Dupa aceea, scoateti stelutele sau omuletii intr-un lighean. Pentru glazura bateti albusurile ramase cu 100 g zahar si o lingura de zeama de lamaie. Cu ajutorul unei pensule de bucatarie, ungeti turtele dulci, apoi puneti-le la uscat pe un gratar. In cele din urma, dati frau imaginatiei si decorati figurinele intr-un mod cat mai inventiv.

Sursa foto: Wikipedia.org  

I. C.

Articole asemănătoare

  • Smoothie de iarna cu lapte de migdale si cardamon

    O bautura cu gust de turta dulce, note de mirodenii exotice si excelenta rece sau calda, poate fi cea mai buna alegere pentru micul dejun sau seara, inainte de culcare. Este la fel de reusita cu lapte vegetal sau cu lapte de vaca.

  • Ciocolata calda cu scortisoara si cuisoare

    O cana de ciocolata calda cu gust de turta dulce, cu multe mirodenii si cacao de buna calitate, pentru serile reci de iarna.

  • Suc de mere cu mirodenii

    O reteta de suc de mere plin de mirodenii cu gust de toamna. Se serveste cald, alaturi de cativa biscuiti sau putina turta dulce.

  • Cocktail cu bourbon, cacao si sirop de turta dulce

    Ingredientul secret si surprinzator este acest sirop de turta dulce, candva mai greu de gasit dar astazi prezent in oferta mai multor magazine, perfect pentru un cocktail dulce, cu o culoare intre auriu si aramiu, aromele fiind intense, puternice, de scortisoara, mirodenii, ghimbir, cu note putin picante. Perfect ca o provocare sau ca o regasire pentru cei care l-au mai incercat.

  • Condimentele si secretele lor

    Bogat in vitamina A si C, cu multa cofeina, piperul negru ramane deosebit de popular astazi, o dovada in plus fiind faptul ca in restaurante reprezinta 30 pana la 50 la suta din consumul mediu de condimente.