Un Parlament mai verde!

Asociatia ALMA-RO, in parteneriat cu Asociatia Green Cross, Fundatia pentru Schimbari Democratice, Fundatia TERRA Mileniul III si Societatea Ornitologica Romana anunta lansarea proiectului UN PARLAMENT MAI VERDE!, finantat de Uniunea Europeana prin Programul Phare 2004 Societatea Civila, Componenta III Democratie, Drepturile Omului, Statul de Drept si Independenta Justitiei.

Scopul proiectului este imbunatatirea politicii de mediu a Romaniei prin influentarea grupurilor parlamentare si monitorizarea activitatilor din comisiile de specialitate. Activitatile proiectului vor conduce la dezvoltarea capacitatii ONG-urilor de mediu de a dezvolta campanii de lobby la nivelul Parlamentului si la cresterea influentei ONG-urilor asupra politicii de mediu. Grupurile-tinta vizate in proiect sunt organizatiile neguvernamentale de mediu din Romania si parlamentari membri ai Camerei Deputatilor.

Necesitatea acestui proiect a pornit de la doua aspecte: (1) numarul scazut de initiative legislative din Parlament referitoare la protectia mediului si (2) dificultatea organizatiilor neguvernamentale de mediu de a comunica cu membrii Parlamentului si de a influenta in mod transparent politica de mediu. In conditiile in care problemele de mediu din Romania sunt extrem de numeroase si in contextul necorelarii dintre dezvoltarea economica si protectia mediului, este necesar ca membrii Parlamentului sa cunoasca punctele de vedere ale societatii civile, pe care sa se poata sprijini cand sunt luate decizii care afecteaza direct sau indirect calitatea mediului.

Obiectivele proiectului vor fi atinse prin: organizarea unei mese rotunde si a unei sesiuni de instruire pentru ONG-urile de mediu, monitorizarea activitatii Camerei Deputatilor, organizarea unor campanii la nivelul Parlamentului, derularea unor evenimente ONG-Parlament Cafe, realizarea unui raport asupra proiectului si diseminarea informatiilor despre activitatile propuse in mass-media, inclusiv prin intermediul unui buletin informativ, publicat in sase editii. Proiectul se va derula pe parcursul a douasprezece luni, in perioada iulie 2006 - iulie 2007.

Palatul Parlamentului

Articole asemănătoare

 • Fructe pentru un somn mai bun

  Smochinele, ciresele sau bananele va vor ajuta sa adormiti mai repede si sa va odihniti mai bine.

 • Crinul asiatic Fata Morgana - mult galben pentru un spatiu mai vesel

  Fata Morgana este in fapt un soi hibrid originar din Olanda, remarcabil datorita inflorescentelor de mari dimensiuni, de un galben curat, puternic, amintind de cel al cojii de lamaie, pe care il veti intalni destul de rar in cazul crinilor.

 • Tomate Pokusa

  Un soi hibrid de rosii cherry, de origine poloneza, recomandat daca va place acest tip de tomate si daca aveti nevoie de un soi ce poate fi usor adaptat in ghivece mai mari, in sere, in gradina sau chiar pe un balcon sau o terasa pe care le doriti transformate intr-un mic spatiu verde.

 • Cinci solutii naturiste pentru un ficat mai sanatos

  Merele: se spune pe buna dreptate ca un mar pe zi tine doctorul departe, si datorita vitaminelor si pectinei acest fruct este mai mult decat o recomandare, devenind o necesitate. Indiferent de soi si de varietate, fie ca preferam mere galbene, verzi sau rosii, este recomandat sa le mancam crude, cu tot cu coaja. In afara substantelor nutritive marul ajuta organismul sa elimine mai repede toxinele, in special cele din tractul digestiv, iar "misiunea" ficatului va deveni astfel mai usoara.

 • Despre fragi – gustosi si sanatosi

  Fragul, cu un gust mai bun parca decat oricare altul, este o comoara pentru sanatate. Tufele de fragi pot ajunge la maturitate la o inaltime de 20 de centimetri, incep sa infloreasca din luna aprilie, iar fructele se coc din luna mai pana spre sfarsitul lui iulie. Fragii sunt bogati in vitamine si minerale, contin vitaminele A, B1, E, C, B2, dar si potasiu, sodiu, calciu, magneziu, fier si fosfor