Un par sanatos si stralucitor

 Se pare ca vedetele stiu ce trebuie sa faca pentru a avea un par sanatos si stralucitor. In cele ce urmeaza va vom da cateva sfaturi cu privire la ingrijirea naturala a podoabei capilare:

Pentru un par stralucitor este nevoie de o alimentatie sanatoasa. De aceea beti mult lapte, mancati cereale, produse din soia, legume, carne si folositi uleiuri naturale din plante , deoarece contin vitamina E. in cazul fructelor cele mai recomandate sunt piersicile si caisele, deoarece contin uleiuri foarte sanatoase.

S-a dovedit stiintific faptul ca anumite alimente reprezinta adevarte  "elixire" ale frumusetii. Astfel de exemplu ardeiul gras contine vitaminele C si E. cea dintai favorizarea producerii de colagen in cazul celulelor, iar cea de-a doua protejeaza pielea si parul. Indicat este ca ardeii sa se consume cruzi, deoarece la temperaturi ridicate se pierde o cantitate substantiala de vitamina C.

- Vitamina A este responsabila pentru regeberarea celulelor epidermei si intareste parul. Aceasta se regaseste in special in legumele si fructele verzi, precum spanacul, varza, dar si in morcovi, rosii, ardei, piersici, mango sau pepeni.

Nu folositi apa prea calda atunci cand va spalati parul. Dusurile fierbinti despica firul de par, iar aspecul acestuia va fi unul fara stralucire.

Dupa spalare parul se va tampona cu atentie, nu se va freca, deoarece suprafata firului de par se inaspreste.

Sursa foto

Articole asemănătoare