Unguentul din patlagina - un remediu ideal pentru intepaturile insectelor

Intepaturile cauzate de diferitele insecte se inrosesc, se umfla si provoaca mancarimi neplacute. Frunzele de patlagina au un efect racoritor, amelioreaza inflamatia si sunt antialergice.

 

patlagina

 

Ingrediente:

-          4 linguri frunze proaspete de patlagina

-          150 ml apa fiarta

-          2 linguri ulei de masline sau de floarea soarelui

-          2 linguri ulei de migdale

-          1 lingurita ceara de albine

-          2 lingurite emulsie de ceara

-          2 lingurite glicerina

-          1 lingurita praf de vitamina C

 

Mod de preparare:

Frunzele de patlagina trebuie bine spalate si taiate marunt. Cantitatea se imparte in jumate: o parte se pune intr-un bol, iar cealalta intr-o oala. Se toarna apa fiarta peste frunzele care se afla in bol si se lasa asa 10 minute.

 

Uleiul de masline si cel de migdale se adauga frunzelor care se afla in oala si se lasa sa se incinga incet la foc mic. Amestecul nu trebuie sa fiarba! Cu putin inainte de fierbere, oala se indeparteaza de pe aragaz si se lasa sa se raceasca 10 minute. Se varsa apa din bol, la fel se procedeaza si cu maceratul din ulei, care se filtreaza intr-un alt recipient indepartandu-se frunzele de patlagina.

 

Ce a ramas se pune din nou pe foc. Se adauga ceara de albine si emulsia si se topesc in timp ce se amesteca incet. Compozitia trebuie sa fie usor spumoasa.

Din apa care a fost in bol se toarna 16 linguri si se amesteca bine pana ce compozitia seamana cu dressing-ul unei salate. La sfarsit se adauga glicerina si praful vitaminei C, iar apoi se toarna in recipiente sterile si se sigileaza.

Articole asemănătoare