Utilizarea pentru sanatate a uleiului de argan

 Uleiul de argan este un produs cosmetic multifunctional. Acesta este folositor pentru piele, par, unghii si ingrijire faciala. Astfel se restabileste prospetimea naturala, la care se adauga un plus de moliciune a pielii si a fetei.

Uleiul de argan patrunde cu usurinta in radacinile parului, hranindu-l cu componente bogate in substante nutritive.

Uleiul de argan are numeroase proprietati, printre care:

- contine cantitati mari de vitamina E, un puternic antioxidant ce incetineste si neutralizeaza radicalii liberi de oxidare distructiva;

- hraneste pielea si o ajuta sa-si pastreze elasticitatea;

- este bogat in ingrediente naturale, acestea jucand un rol important in reinnoirea celulara;

- protejeaza pielea reducand, in acelasi timp, urmele lasate de acnee ori varicela;

- reduce, de asemenea, leziunile provocate de arsuri;

- este perfect impotriva vergeturilor;

- hraneste si intareste unghiile fragile sau cele deteriorate;

- utilizat in ingrijirea parului, ii ofera o stralucire deosebita;

- stabilizeaza colesterolul prin reducerea celui "rau" si cresterea nivelului de colesterol "bun", datorita continutului sau ridicat de acid oleic;

- reduce hipertensiunea arteriala;

Cunoscut si intrebuintat, poate, mai putin la noi, uleiul de argan marocan se folosea de catre femeile din acel tinut pentru ingrijirea corpului, cu scopul de combatere a climatului arid din Maroc.

Sursa foto

Articole asemănătoare

  • Patru beneficii ale uleiului de nuca

    Daca in trecut era privit mai curand ca o alegere excentrica, uleiul de nuca ofera o doza serioasa de antioxidanti, cupru, magneziu, ajuta la detoxifierea intregului organism si la mentinerea starii de sanatate, este usor de introdus in alimentatie ca atare sau sub forma de supliment alimentar.

  • Cele mai bune surse vegetale pentru sanatate

    Crude sau gatite, ca garnitura, gustare sau parte din reteta preferata, legumele sunt surse de vitamine, minerale si sanatate pe care nu le putem ignora. Varietatea de gusturi, soiuri, culori si gusturi va ajuta sa nu va plictisiti de aceleasi feluri de mancare, si cu cat includeti mai multe fructe si legume in regimul alimentar obisnuit cu atat mai repede veti simti beneficiile pentru sanatate. Iar unele legume sunt surse vegetale de sanatate pe care nu trebuie sa le ignorati.

  • Uleiul de aragan, printre secretele frumusetii

    Uleiul de argan se produce numai in Maroc, din fructele unui copac numit Argania spinosa si este unul dintre cele mai rare uleiuri din lume. Arborele de argan este o specie amenintata de defrisari. In urma supraexploatarii, padurea de argan a fost declarata rezervatie a biosferei de catre UNESCO.

  • Insemnatatea ecologica a culturilor de Paulownia

    In Orientul Indepartat, plantele din genul Paulownia sunt renumite pentru rapiditatea cu care se dezvolta, si sunt clasificate in 17 specii. Numele lor generic a fost acordat in cinstea fiicei tarului Pavel I al Rusiei, Regina Anna Pavlova a Tarilor de Jos.

  • Calitatile de baza ale uleiului de argan

    Arganul (Argania spinosa) este o specie relicta de arbore care creste mai ales in sud-estul Marocului, din samburii caruia se prepara unul dintre cele mai rare uleiuri din lume.