Valea Patalkot, un izvor de ierburi miraculoase

 Inca din cele mai vechi timpuri, oamenii au adunat plante cu scopul de a vindeca anumite afectiuni sau doar pentru simplul consum.

Drept exemplu putem oferi nucile comestibile, ciupercile, fructele, ierburile si condimentele, insa oamenii s-au mai folosit si de produse din plante sau de origine animala pentru diferite intrebuintari medicinale, cosmetice sau culturale.

Au folosit furaje si fibre pentru constructia de locuinte si adapost, pentru imbracaminte sau ustensile.

Valea Patalkot este o regiune cu multe ierburi miraculoase ce au fost folosite pentru vindecarea anumitor afectiuni.

Valea Patalkot are si o insemnatate aparte din punctul de vedere al culturii tribale. Aceasta vale este acoperita cu paduri tropicale, rezultand de aici ca ar trebui sa fie bogata in biodiversitate.

Colectarea de produse din plante medicinale continua si astazi in zona mentionata, mai ales in tarile in curs de dezvoltare, din motive culturale si economice.

Padurea Patalkot este ascunsa in India. Este un loc salbatic, cu paduri si stanci, un loc special, bogat in plante si animale. In plus, in aceasta regiune se mai gasesc si plante endemice si flora rara.

Bastinasii care traiesc in aceasta zona cunosc maniera in care se face colectarea si cresterea plantelor, acestia beneficiind de acestea pentru alimentatie, imbracaminte si construirea caselor.

Padurea Patalkot a devenit faimoasa tocmai prin tezaurul de plante medicinale pe care il detine.

O mica parte din plantele importante si eficiente in acelasi timp, care se gasesc aici, sunt urmatoarele: Addhajira (Chaff Tree), Lahsun (usturoi), Papita (papaya), Neebu (Lemon), Gautichai (Lemon grass), Mahua, Semul (Silk Cotton tree), Cheeval, Kaner (Oleander), Dudhi, Adrak (ghimbir), Ber (Plum), Van kela, Safeda (Eucalyptus), Karanj, Amrud (Guava), Sahadehi, Pudina (menta), Dhania (coriandru) si multe altele.

Articole asemănătoare

  • La ce putem folosi sucul de lamaie

    Aromat, acrisor, plin de vitamine, utilizat pentru sosuri sau prajituri, pentru a oferi un plus de gust ceaiului sau intr-un cocktail, banalul suc de lamaie, proaspat stors din fructe bine coapte si parfumate, poate fi folosit in casa si pentru curatenie.

  • Smoothie cu mar si scortisoara pentru un plus de energie

    O bautura cu un gust de placinta cu mere, calda sau rece, plina de dulceata si cu notele exotice ale scortisoarei, excelenta ca gustare atunci cand este nevoie de mai multa energie. Poate fi o alegere buna si pentru cei care fac sport, pentru ca revigoreaza si ajuta corpul sa isi revina dupa efort.

  • Fileuri de peste alb in crusta de ierburi aromate

    O delicatesa adevarata pe care sa o alegeti la o masa cu prietenii este reteta de fileuri de peste alb in crusta de ierburi aromate.

  • Bamele, un izvor de sanatate

    Indiferent daca unii oameni sunt incantati de gustul lor, iar altii din contra, nu le-ar include in alimentatie niciodata din cauza aromei specifice, bamele vor continua sa se numere printre cele mai sanatoase fructe.

  • Thai Chicken Stir-Fry cu rosii, lemongrass si ierburi proaspete

    Thai Chicken Stir-Fry cu rosii, lemongrass si ierburi proaspete este un fel de mancare din bucataria thailandeza, reteta fiind originara din nordul Thailandei.


Warning: fopen(cache/952cd742d979119d2d24b656f2bd40c6) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139