Vase si ustensile necesare in bucatarie

Desigur ca o familie proaspat intemeiata nu poate avea inca de la inceput toate vasele pe care le vom enumera. Toate au o utilitate, insa ele se procura doar pe parcursul anilor. Daca sunteti in aceasta situatie, nu va descurajati vazand cat de lunga este lista prezentata mai jos! Cu rabdare, pana la sfarsitul vietii, le veti avea pe toate! Uneori, mancarea cea mai buna e atunci cand cei doi au o farfurie si doua linguri, dar au in schimb foarte multa dragoste unul catre altul. Cele mai potrivite materiale pentru vasele din bucatarie sunt portelanul, emailul, inoxul, lemnul, sticla si plasticul. Aluminiul trebuie evitat, fiind toxic.

Pentru o familie cu 4 persoane ar fi necesare urmatoarele vase si ustensile in bucatarie:

12 farfurii adanci
12 farfurii mari intinse
12 farfurii mici intinse
12 linguri
12 furculite
12 cutite
12 lingurite
1 cutit pentru paine
1 cutit pentru legume
1 cutit pentru taiat diverse
Cutite de diverse dimensiuni
6-12 cani (250g)
12 pahare (6 buc x 2 dimensiuni diferite)
3 platouri de diverse dimensiuni
1 vas pentru servit supa
1 spumiera
2 strecuratoare (pentru legume, pentru paste fainoase)
1 strecuratoare de ceai
1 tel
6 cratite de diferite dimensiuni
6 oale de diferite dimensiuni
2 cratite cu coada pentru incalzit mancarea
3 castroane de diferite dimensiuni, emailate
3 castroane de diferite dimensiuni, din portelan
3 castroane de diferite dimensiuni, din plastic
4 tavi de diferite dimensiuni
1 sucitor
1 razatoare
1 dispozitiv pentru citrice
1 mixer
1 blender
1 rasnita
1 masina de tocat
2 cosuri pentru paine
1 paleta metalica
1 paleta de lemn
4 linguri din lemn de diferite dimensiuni
1 ceainic
1 sita
1 dispozitiv de pisat usturoi
1 perie de spalat sticle
6-12 prosoape speciale pentru bucatarie 

I. C.

Articole asemănătoare

  • Ghimbirul in terapiile naturiste

    Ales pentru aroma sa picanta, usor de recunoscut, folosit sub forma de pudra, ras sau taiat in bucatele mai mari sau mai mici, ghimbirul este folosit tot mai des in bucatarie, in retete diverse, insa este de multa vreme o prezenta obisnuita si in medicina naturista.

  • Fructe si legume bogate in vitamina A

    Nu este un mit ca morcovii, o gustare dulce si sanatoasa si un ingredient de baza pentru diverse retete, au multa vitamina A. Au fibre, putine calorii, sunt versatili si ofera corpului in doar 100 de grame de patru pana la cinci ori ncesarul zilnic de vitamina A.

  • Piperul negru in medicina naturista

    O buna sursa de vitamina C sau K, dar si de magneziu, zinc, calciu, fier, potasiu, banalul piper negru (ce contine piperina, componenta care ii da gustul atat de familiar) nu este doar un ajutor de baza in bucatarie, dar poate fi folosit si in terapiile naturiste ca adjuvant in tratarea mai multor afectiuni.

  • Plantele aromatice in bucatarie

    Usor de cultivat in gradina, balcon sau, de ce nu, in gradina, costa putin si ocupa foarte putin loc, reusesc sa schimbe radical gustul unui preparat, au numeroase vitamine si substante nutritive, iar cei cu experienta in arta gastronomica recomanda sa folosim cele mai multe plante aromatice cat mai proaspete.

  • Citricele, alimente necesare in sezonul rece

    Noi romanii nu putem concepe Sarbatorile de iarna fara prezenta acestor minunate fructe numite citrice. Gustul lor exotic si mirosul inconfundabil ne fac mai frumoase zilele de iarna. Citircele sunt populare mai ales in timp sezonului rece. Acestea au un aport scazut de calorii, insa sunt foarte satioase si delicioase.