Vase si ustensile necesare in bucatarie

Desigur ca o familie proaspat intemeiata nu poate avea inca de la inceput toate vasele pe care le vom enumera. Toate au o utilitate, insa ele se procura doar pe parcursul anilor. Daca sunteti in aceasta situatie, nu va descurajati vazand cat de lunga este lista prezentata mai jos! Cu rabdare, pana la sfarsitul vietii, le veti avea pe toate! Uneori, mancarea cea mai buna e atunci cand cei doi au o farfurie si doua linguri, dar au in schimb foarte multa dragoste unul catre altul. Cele mai potrivite materiale pentru vasele din bucatarie sunt portelanul, emailul, inoxul, lemnul, sticla si plasticul. Aluminiul trebuie evitat, fiind toxic.

Pentru o familie cu 4 persoane ar fi necesare urmatoarele vase si ustensile in bucatarie:

12 farfurii adanci
12 farfurii mari intinse
12 farfurii mici intinse
12 linguri
12 furculite
12 cutite
12 lingurite
1 cutit pentru paine
1 cutit pentru legume
1 cutit pentru taiat diverse
Cutite de diverse dimensiuni
6-12 cani (250g)
12 pahare (6 buc x 2 dimensiuni diferite)
3 platouri de diverse dimensiuni
1 vas pentru servit supa
1 spumiera
2 strecuratoare (pentru legume, pentru paste fainoase)
1 strecuratoare de ceai
1 tel
6 cratite de diferite dimensiuni
6 oale de diferite dimensiuni
2 cratite cu coada pentru incalzit mancarea
3 castroane de diferite dimensiuni, emailate
3 castroane de diferite dimensiuni, din portelan
3 castroane de diferite dimensiuni, din plastic
4 tavi de diferite dimensiuni
1 sucitor
1 razatoare
1 dispozitiv pentru citrice
1 mixer
1 blender
1 rasnita
1 masina de tocat
2 cosuri pentru paine
1 paleta metalica
1 paleta de lemn
4 linguri din lemn de diferite dimensiuni
1 ceainic
1 sita
1 dispozitiv de pisat usturoi
1 perie de spalat sticle
6-12 prosoape speciale pentru bucatarie 

I. C.

Articole asemănătoare

  • Plantele aromatice in bucatarie

    Usor de cultivat in gradina, balcon sau, de ce nu, in gradina, costa putin si ocupa foarte putin loc, reusesc sa schimbe radical gustul unui preparat, au numeroase vitamine si substante nutritive, iar cei cu experienta in arta gastronomica recomanda sa folosim cele mai multe plante aromatice cat mai proaspete.

  • Citricele, alimente necesare in sezonul rece

    Noi romanii nu putem concepe Sarbatorile de iarna fara prezenta acestor minunate fructe numite citrice. Gustul lor exotic si mirosul inconfundabil ne fac mai frumoase zilele de iarna. Citircele sunt populare mai ales in timp sezonului rece. Acestea au un aport scazut de calorii, insa sunt foarte satioase si delicioase.

  • Mancarica de ceapa cu pui si mamaliga

    Completam astazi cu o noutate sirul de retete practice si gustoase cu care v-am delectat in alte randuri, deoarece stim ca o clipa in minus in bucatarie poate inseamna o clipa in plus petrecuta in camera de zi.

  • Supa de spanac

    Spanacul este o planta de care se leaga multe legende si miracole medicale. In bucatarie, ca ingredient, este foarte versatil si sta la baza multor retete de succes. Supa de spanac ar fi doar una dintre ele.

  • Probioticele. Ce sunt si de unde le procuram?

    Probioticele sunt bacterii implicate pe tot parcursul existentei noastre in functionarea organismului, insa cel mai mult ne sunt necesare in caz de diaree infectioasa, balonare, constipatie si cand urmam tratament pe baza de antibiotice.