Warning: pg_query() [function.pg-query]: Query failed: ERROR: syntax error at or near "ORDER" LINE 6: ORDER BY title ^ in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 40

Warning: pg_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 84

Warning: pg_query() [function.pg-query]: Query failed: ERROR: syntax error at or near "AND" LINE 1: ...s WHERE langid=1 AND parent_id=1 AND q_usetype = AND status... ^ in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 40

Warning: pg_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 84
VIN ROSU CU ZMEURA SI MIRODENII

Vin rosu cu zmeura si mirodenii

Ingrediente:
 
150 ml vin rosu 
30 g zahar
1 bucata anason stelat
2 cuisoare
extract de vanilie
500 g zmeura spalata si cantarita
coaja rasa de la o limeta
piper negru
 
Mod de preparare: vinul se pune la fiert intr-o craticioara si dupa ce da primul clocot se ia de pe foc, se lasa cateva minute la racit, apoi se adauga pe rand zaharul, anasonul, cuisoarele, putin piper negru si se lasa la infuzat 10-15 minute, dupa care se adauga 2-3 picaturi de extract de vanilie si un sfert de pahar de apa rece. Se lasa totul la racit si apoi se tine la frigider pentru cel putin 60 de minute. Cantitatea de zmeura se imparte in patru portii egale, se pun in pahare mari si se toarna deasupra vinul cu mirodenii. Se adauga putina coaja rasa de limeta, se amesteca zdrobind usor boabele de zmeura pentru un plus de gust, apoi se serveste.

Foto: pixabay.com

Articole asemănătoare

  • Vin rosu fiert cu portocale si mirodenii

    Una dintre retetele clasice pentru lunile tot mai reci ale anului, cu un vin rosu dulce sau demisec, dupa gust, portocale dulci, scortisoara, cuisoare, putin anason (pentru acele miresme aduse din tari indepartate), totul baut cald.

  • Vin fiert cu fructe de padure

    O reteta clasica pentru serile reci de iarna, o cana cu vin rosu fiert, aromat si dulce, care capata note fructate si proaspete datorita unui ingredient surpriza.

  • Vin rosu cu mirodenii

    O cana de vin fiert cu mirodenii exotice si arome indepartate, anuntand apropierea sarbatorilor iernii.

  • Vin fiert cu cidru si mirodenii

    O cana de vin fiert cu cidru (care adauga un plus de prospetime acida) si bourbon, cu aromele mirodeniilor in fundal, poate fi alegerea perfecta intr-o seara rece de iarna.

  • Vin fiert cu mirodenii si coniac

    Un vin fiert rosu cu scortisoara si cuisoare este o bautura clasica pentru zilele reci de iarna, dar cu putin coniac (sau brandy) va capata arome si note noi.


Warning: fopen(cache/1a4aea545b7236d79d965545350e09fd) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139