Vin rosu cu zmeura si mirodenii

Ingrediente:
 
150 ml vin rosu 
30 g zahar
1 bucata anason stelat
2 cuisoare
extract de vanilie
500 g zmeura spalata si cantarita
coaja rasa de la o limeta
piper negru
 
Mod de preparare: vinul se pune la fiert intr-o craticioara si dupa ce da primul clocot se ia de pe foc, se lasa cateva minute la racit, apoi se adauga pe rand zaharul, anasonul, cuisoarele, putin piper negru si se lasa la infuzat 10-15 minute, dupa care se adauga 2-3 picaturi de extract de vanilie si un sfert de pahar de apa rece. Se lasa totul la racit si apoi se tine la frigider pentru cel putin 60 de minute. Cantitatea de zmeura se imparte in patru portii egale, se pun in pahare mari si se toarna deasupra vinul cu mirodenii. Se adauga putina coaja rasa de limeta, se amesteca zdrobind usor boabele de zmeura pentru un plus de gust, apoi se serveste.

Foto: pixabay.com

Articole asemănătoare

  • Cocktail cu bourbon, vin rosu, bitter

    Cu un bourbon si un vin rosu de calitate va fi un cocktail memorabil.

  • Cocktail cu whiskey si vin rosu

    Un amestec puternic, cu personalitate (si multe grade alcoolice), dar care gustat cu moderatie va fi o surpriza. Doua gusturi aparent opuse reusesc sa se completeze inspirat, si in plus este usor de pregatit. Si de aceasta data rezultatul depinde enorm de calitatea marcilor alese.

  • Cocktail cu vin rosu, lapte si ciocolata

    O combinatie surprinzatoare de vin rosu (ideal unul cu note fructate), ciocolata neagra si... lapte. La prima vedere prea indraznet, dar rezultatul final este incantator.

  • Salata de vara cu piersici si rosii

    O reteta simpla, perfecta pentru zilele calduroase, un amestec de gusturi si arome cu tente mediteraneene in care tomatele, gustul dulce astringent de piersici si cel de feta se combina perfect.

  • Delicii de Paste. Cotlet de miel la cuptor cu rozmarin si usturoi

    Chiar daca nu va incanta atat de mult carnea de miel, puteti totusi sa gustati macar o mica portie din friptura apetisanta de miel la cuptor cu rozmarin si usturoi.