White Wonder - castravetele alb

Varietate hibrida de castravete cu o culoare neobisnuita, un alb curat, un aspect mai curand asemanator unui dovlecel de dimensiuni relativ mari (peste 25 de cm in medie) si un gust interesant, putin dulceag, miezul fiind de asemenea de culoare deschisa si suculent, White Wonder este un soi prea rar intalnit, poate din cauza aspectului sau exotic. O alternativa gustoasa si neasteptat de usor de cultivat de castravete, putand sa modifice radical o salata de cruditati, White Wonder poate fi folosit si pentru muraturi daca este cules mai devreme, cand nu depaseste 20 de cm lungime. Este o planta ce prefera solurile cu drenare buna, fertile, ferite de curenti reci de aer si curatate bine de buruieni, aflate cat mai mult din zi in bataia directa a soarelului. Se uda regulat pentru ca are nevoie de umiditate, iar productia este buna, avand si o rezistenta nativa ridicata la boli si daunatori. 
 
Se pregatesc rasadurile din timp, plantand semintele la circa 2-3 cm adancime intr-un amestec de sol fertil si compost, pastrand cele mai puternice rasaduri care vor fi ulterior plantate in gradina, preferabil din aprilie-mai, cand noptile nu mai sunt friguroase. Prefera un climat mai cald, cu temperaturi care sa nu scada nici noaptea sub 10-12 grade, dar in egala masura va avea nevoie de multa apa in zilele secetoase. Sunt castraveti care se vor coace de la jumatatea verii pana spre finalul acestui anotimp, si daca initial sunt de un alb intens pe masura ce se maturizeaza nuanta va capata o tenta de crem. Se pot consuma cu sau fara coaja, ca gustare, in salate, conservati sau chiar pentru masti cosmetice.

Foto: burpee.com

Articole asemănătoare

 • Sapte bauturi pe care (probabil) ai ezita sa le gusti

  Pepsi White, o editie limitata in care veti gasi Pepsi si... iaurt

 • Laleaua White Parrot, o raritate imaculata

  O lalea alba este o raritate, iar aceasta varietate nu are doar o culoare pura, intensa, in nuante de fildes, cu mici pete verzi la baza cupei, dar si o buna rezistenta la frig si boli sau daunatori, adaptandu-se usor in gradina sau intr-un ghiveci de dimensiuni mai mari. White Parrot este o buna alegere pentru cei care prefera sa aiba in gradina sau in apartament lalele, dar si-ar dori in acelasi timp alte culori si nuante.

 • Bautura de vara cu piersici, vin alb si brandy

  Cu gustul de piersica si vin alb sec, alaturi de notele puternice de brandy, este o reteta pentru o bautura care se serveste in zilele calduroase cu multa gheata.

 • Begoniile Double White, puritate si incantare

  Varietate cu parfum intens de begonie, usor de recunoscut datorita florilor sale duble, mari, de un alb pur, intens, Double White este una dintre cele mai bune optiuni pentru cei care isi doresc sa adauge gradinii eleganta si rafinament.

 • Lalele Ballade White

  Cu inflorescente mari, de un alb pur, intens, cu o forma intre cupa de lalea si cea de crin, Ballade White este un soi de lalele cu adevarat special, poate putin mai pretentios cand vine vorba de cultivare si ingrijire, dar efectul vizual este remarcabil.