White Wonder - castravetele alb

Varietate hibrida de castravete cu o culoare neobisnuita, un alb curat, un aspect mai curand asemanator unui dovlecel de dimensiuni relativ mari (peste 25 de cm in medie) si un gust interesant, putin dulceag, miezul fiind de asemenea de culoare deschisa si suculent, White Wonder este un soi prea rar intalnit, poate din cauza aspectului sau exotic. O alternativa gustoasa si neasteptat de usor de cultivat de castravete, putand sa modifice radical o salata de cruditati, White Wonder poate fi folosit si pentru muraturi daca este cules mai devreme, cand nu depaseste 20 de cm lungime. Este o planta ce prefera solurile cu drenare buna, fertile, ferite de curenti reci de aer si curatate bine de buruieni, aflate cat mai mult din zi in bataia directa a soarelului. Se uda regulat pentru ca are nevoie de umiditate, iar productia este buna, avand si o rezistenta nativa ridicata la boli si daunatori. 
 
Se pregatesc rasadurile din timp, plantand semintele la circa 2-3 cm adancime intr-un amestec de sol fertil si compost, pastrand cele mai puternice rasaduri care vor fi ulterior plantate in gradina, preferabil din aprilie-mai, cand noptile nu mai sunt friguroase. Prefera un climat mai cald, cu temperaturi care sa nu scada nici noaptea sub 10-12 grade, dar in egala masura va avea nevoie de multa apa in zilele secetoase. Sunt castraveti care se vor coace de la jumatatea verii pana spre finalul acestui anotimp, si daca initial sunt de un alb intens pe masura ce se maturizeaza nuanta va capata o tenta de crem. Se pot consuma cu sau fara coaja, ca gustare, in salate, conservati sau chiar pentru masti cosmetice.

Foto: burpee.com

Articole asemănătoare

 • Sangria cu vin alb si lichior de portocale

  O alternativa cu aroma complexa la reteta clasica de sangria, vinul alb si aroma de citrice fiind completate de parfumul mirodeniilor.

 • Lalele Ballade White

  Cu inflorescente mari, de un alb pur, intens, cu o forma intre cupa de lalea si cea de crin, Ballade White este un soi de lalele cu adevarat special, poate putin mai pretentios cand vine vorba de cultivare si ingrijire, dar efectul vizual este remarcabil.

 • Cocktail cu vin alb si lichior de cirese

  Dominat de gustul puternic de cirese, avand in fundal notele intense ale vinului alb, sec, este un cocktail simplu, bun pentru orice ocazie.

 • Laleaua Albion Star, alb delicat si eleganta aparte

  Varietate de lalea de un alb crem, delicat, cu mici pete rox, Albion Star atinge la maturitate 20-25 de cm inaltime, asa ca este o alegere buna atat pentru gradini, parcuri, spatii verzi, cat si pentru jardiniere sau ghivece tinute in balcon sau pe terase, unde sa aiba cat mai mult soare pe toata durata zilei.

 • Hortensiile Pink Wonder

  Soi de hortensie rezistenta la frig si daunatori, longeviva si care nu necesita ingrijiri deosebite si costisitoare, Pink Wonder se face usor remarcata datorita numarului mari de inflorescente de dimensiuni apreciabile si culoare roz, adesea o nuanta foarte intensa, fiind o alegere perfecta pentru gradini si parcuri.