White Wonder - castravetele alb

Varietate hibrida de castravete cu o culoare neobisnuita, un alb curat, un aspect mai curand asemanator unui dovlecel de dimensiuni relativ mari (peste 25 de cm in medie) si un gust interesant, putin dulceag, miezul fiind de asemenea de culoare deschisa si suculent, White Wonder este un soi prea rar intalnit, poate din cauza aspectului sau exotic. O alternativa gustoasa si neasteptat de usor de cultivat de castravete, putand sa modifice radical o salata de cruditati, White Wonder poate fi folosit si pentru muraturi daca este cules mai devreme, cand nu depaseste 20 de cm lungime. Este o planta ce prefera solurile cu drenare buna, fertile, ferite de curenti reci de aer si curatate bine de buruieni, aflate cat mai mult din zi in bataia directa a soarelului. Se uda regulat pentru ca are nevoie de umiditate, iar productia este buna, avand si o rezistenta nativa ridicata la boli si daunatori. 
 
Se pregatesc rasadurile din timp, plantand semintele la circa 2-3 cm adancime intr-un amestec de sol fertil si compost, pastrand cele mai puternice rasaduri care vor fi ulterior plantate in gradina, preferabil din aprilie-mai, cand noptile nu mai sunt friguroase. Prefera un climat mai cald, cu temperaturi care sa nu scada nici noaptea sub 10-12 grade, dar in egala masura va avea nevoie de multa apa in zilele secetoase. Sunt castraveti care se vor coace de la jumatatea verii pana spre finalul acestui anotimp, si daca initial sunt de un alb intens pe masura ce se maturizeaza nuanta va capata o tenta de crem. Se pot consuma cu sau fara coaja, ca gustare, in salate, conservati sau chiar pentru masti cosmetice.

Foto: burpee.com

Articole asemănătoare

 • Sangria cu vin alb si cidru de mere

  In locul unei carafe cu sangria clasica, in care se intalnesc fructele dulci si vinul rosu, de ce sa nu incercati o alternativa cu vin alb sec, foarte rece, si cidru de mere alaturi de vodca si lichior?

 • Sangria cu vin alb si citrice

  O alternativa la sangria clasica, un amestec in care vinul alb este completat de varietatea gusturilor si aromelor de citrice.

 • Cocktail cu vin alb, rom si citrice

  Proaspat, usor de preparat chiar si pentru cei fara multa experienta in domeniu, cu gust intens de citrice, este un cocktail bun pentru o petrecere, mai curand o sangria cu vin alb si mai mult alcool.

 • Sangria cu brandy si vin alb

  O reteta de sangria in care se foloseste vinul alb sec in locul celui rosu alaturi de multe fructe, suc de mere si un brandy de calitate.

 • Lalele Ballade White

  Cu inflorescente mari, de un alb pur, intens, cu o forma intre cupa de lalea si cea de crin, Ballade White este un soi de lalele cu adevarat special, poate putin mai pretentios cand vine vorba de cultivare si ingrijire, dar efectul vizual este remarcabil.