White Wonder - castravetele alb

Varietate hibrida de castravete cu o culoare neobisnuita, un alb curat, un aspect mai curand asemanator unui dovlecel de dimensiuni relativ mari (peste 25 de cm in medie) si un gust interesant, putin dulceag, miezul fiind de asemenea de culoare deschisa si suculent, White Wonder este un soi prea rar intalnit, poate din cauza aspectului sau exotic. O alternativa gustoasa si neasteptat de usor de cultivat de castravete, putand sa modifice radical o salata de cruditati, White Wonder poate fi folosit si pentru muraturi daca este cules mai devreme, cand nu depaseste 20 de cm lungime. Este o planta ce prefera solurile cu drenare buna, fertile, ferite de curenti reci de aer si curatate bine de buruieni, aflate cat mai mult din zi in bataia directa a soarelului. Se uda regulat pentru ca are nevoie de umiditate, iar productia este buna, avand si o rezistenta nativa ridicata la boli si daunatori. 
 
Se pregatesc rasadurile din timp, plantand semintele la circa 2-3 cm adancime intr-un amestec de sol fertil si compost, pastrand cele mai puternice rasaduri care vor fi ulterior plantate in gradina, preferabil din aprilie-mai, cand noptile nu mai sunt friguroase. Prefera un climat mai cald, cu temperaturi care sa nu scada nici noaptea sub 10-12 grade, dar in egala masura va avea nevoie de multa apa in zilele secetoase. Sunt castraveti care se vor coace de la jumatatea verii pana spre finalul acestui anotimp, si daca initial sunt de un alb intens pe masura ce se maturizeaza nuanta va capata o tenta de crem. Se pot consuma cu sau fara coaja, ca gustare, in salate, conservati sau chiar pentru masti cosmetice.

Foto: burpee.com

Articole asemănătoare

 • Hortensiile Pink Wonder

  Soi de hortensie rezistenta la frig si daunatori, longeviva si care nu necesita ingrijiri deosebite si costisitoare, Pink Wonder se face usor remarcata datorita numarului mari de inflorescente de dimensiuni apreciabile si culoare roz, adesea o nuanta foarte intensa, fiind o alegere perfecta pentru gradini si parcuri.

 • Dovlecii Casper, un soi alb cu gust dulce

  Daca ne-am obisnuit cu dovlecii clasici, portocalii, cu coaja groasa si tare, de ce sa nu incercam pentru gradina o varietate mai putin intalnita, un dovleac destul de mare (in medie peste cinci kilograme greutate) cu o coaja neteda, de un alb ce poate sa bata spre crem, in functie de sol, soare si perioada anului.

 • Castravetele amar in terapiile naturiste

  Utilizat de multa vreme in medicina traditionala chineza, castravetele amar (sub forma de ceai) este recomandat celor care sufera de diabet, fiind considerat de adeptii terapiilor naturiste un adjuvant util in mentinerea nivelului glucozei la un nivel normal.

 • Camellia Japonica White

  Atrage prin coloritul intens, pur, un alb imaculat pe care il veti intalni rar in gradini.

 • Laleaua Silk Surprise, eleganta in tuse alb si roz

  Un soi rar de lalele, aceste Silk Surprise se numara printre rarele varietati bicolore, petalele cu textura fina si catifelata fiind marcate de pete alb si roz.