Gradinamea.ro Homepage Adauga la favorite Seteaza homepage
Demo magazin virtual

Citeste din "Retete & Cocktails"

Publicitate:

Printeaza acest articol Recomanda acest articol

Zacusca de fasole

rosii, ceapa, zacusca cu rosii, zacusca cu fasole, piper, apa fiarta, zacusca de fasole boabe, zacusca fasole, cuptor, zacusca cu fasole boabe, zacusca de rosii, ulei de in, preparare zacusca, zacusca fara ceapa, zacusca de gogosari

zacusca de fasoleIngrediente:
2 kg de ceapa
1,5 kg de gogosari
2 kg de rosii
700 g de morcov
1 kg de fasole boabe
1 kg ulei
foi dafin
piper
sare

Preparare:
Fasolea se pune la fiert pana da in primul clocot, dupa care se schimba apa. Se da si in al doilea clocot, se schimba apa iar si se adauga morcovul ras pe razatoarea mare. Se mai lasa sa mai dea un clocot (fasolea nu trebuie sa fie fiarta foarte tare). Zeama se scurge cat se poate de bine si se pastreaza pentru mai tarziu.

Intr-o oala mai mare (cam 10 kg pt cantitatile de mai sus) se pune uleiul la incins. Ceapa se taie solzi si se pune la calit. Gogosasrii se taie solzi, dupa ce au fost spalati si curatati, si se pun la calit. Dupa ce se moaie se adauga rosiile taiale marunt (sau date pe razaroarea mare ca sa nu intre si coaja). Se lasa sa fiarba 30 min la foc mic in zeama lor dupa care se adauga compozitia de la pasul 1 (fasolea fiarta cu morcovul fara zeama. Se asezoneaza cu maxim 5 foi de dafin, sare si piper.

Trebuie sa fiarba pana scade si se ridica uleiul deasupra. Dupa aceea se pune in borcane fierbinte, se leaga bine borcanele cu celofan si se pun in paturi imediat. Se mai fierb sub paturi (invelite bine) si se sterilizeaza. Puteti scoate borcanele cand sunt deja racite. Se verifica daca sunt sterilizate (sa stea celofanul intins bine si uleiul deasupra). Daca a intrat aer, le consumati imediat sau le schimbati celofanul si le mai bagati la cuptor.

Alte articole

Retete gustoase. Crema de fasole alba cu rozmarin
O pasta delicioasa pentru o gustare este binevenita oricand, mai ales daca este preparata in casa. Va propunem sa pregatiti crema de fasole alba cu rozmarin.
Crema de fasole alba cu usturoi
O reteta cu preparare rapida pentru o zi incarcata poate fi crema de fasole cu usturoi. Fasolea uscata are un continut de 10 ori mai mare de proteine decat fasolea verde.
Delicii de iarna. Zacusca de fasole cu gogosari
Dintre deliciile iernii savurate in zilele friguroase, o zacusca de sezon este numai buna de preparat acasa. Va propunem sa incercati reteta de zacusca de fasole cu gogosari.
Gulas de fasole boabe
Celor care vor sa incerce si alte retete preparate cu fasole boabe, le propunem sa pregateasca o mancare cu specific unguresc: gulas de fasole boabe.
Tocanita de fasole boabe cu masline
O mancare simpla si gustoasa va face deliciul musafirilor dumneavoastra chiar si intr-o zi obisnuita. Va prezentam astfel o reteta care merita incercata si anume: tocanita de fasole boabe cu masline.