Zacusca de ghebe

zacusca de ghebeIngrediente:
2,5 kg ghebe
1 kg gogosari
1,5 kg rosii
500 gr ceapa
500 gr ulei
sare
piper

Preparare:
Se spala bine ghebele, se pun la oparit in apa cu sare, se curata ardeiul, rosiile de coaja si seminte, ceapa se taie marunt. Se dau prin masina de tocat, ghebele, ardeiul si rosiile. Se pune ceapa la prajit, se adauga ardeiul si cand se inmoaie putin se adauga rosiile. Se fierb pana se ingroasa, apoi se adauga si ghebele. Se fierbe pana se ridica uleiul deasupra. Se pune in borcane si e gata.

Articole asemănătoare

  • Ghebele, printre ciupercile preferate ale romanilor

    Pe teritoriul tarii noastre au fost identificate peste 200 de specii de ciuperci comestibile. Dintre acestea, multe sunt cunoscute doar de specialisti, altele insa au intrat de generatii in bucataria romaneasca.

  • Delicii de iarna. Zacusca de fasole cu gogosari

    Dintre deliciile iernii savurate in zilele friguroase, o zacusca de sezon este numai buna de preparat acasa. Va propunem sa incercati reteta de zacusca de fasole cu gogosari.

  • Ciorbe simple. Bors de ciuperci

    Borsul de ciuperci este o ciorba delicioasa, cu o preparare simpla. Pentru pregatirea acesteia, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • Zacusca delicioasa de dovlecei

    Pentru un aperitiv cu care sa va incepeti ziua, puteti incerca zacusca delicioasa de dovlecei, servita cu felii de paine prajita.

  • Zacusca de morcovi

    Pentru cei care s-au obisnuit cu traditionala zacusca de vinete, acum pot incerca si o alta noua, cu un gust deosebit: zacusca de morcovi.