Ciorbe simple. Bors de ciuperci

 Borsul de ciuperci este o ciorba delicioasa, cu o preparare simpla.


Pentru pregatirea acesteia, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

200 g de ciuperci de cultura

300 g de ciuperci galbene (Agaricus)

200 g de ghebe sau de ciuperci Pleurotus ori altele

1 radacina mica de telina

1 legatura de leustean

1 ceapa mare

1 praz mare cu frunze

500 ml de bors proaspat

sare

piper

cateva linguri de ulei

2 catei de usturoi

 

Modul de preparare este unul rapid:

Ceapa si prazul se toaca marunt.

Se pune ulei intr-o tigaie si se calesc bine aceste legume, pana se caramelizeaza usor.

Radacina de telina se curata si se da prin razatoare.

Cand ceapa si prazul s-au calit bine, se adauga telina.

Apoi se pune si sarea.

Se acopera.

Se lasa legumele sa se caleasca toate, timp de 10 minute.

Ciupercile se spala si se toaca bucati mari.

Se pun apoi intr-o oala si se calesc cateva minute in 1-2 linguri cu ulei.

Se adauga apoi si usturoiul tocat marunt.

Se pune aici si amestecul de praz, ceapa si telina, cu tot cu sucul lasat.

Peste toate legumele se adauga 1 litru de apa clocotita.

Se lasa la fiert totul, acoperit, timp de aproximativ 15-20 de minute.

Borsul se da intr-un clocot mai inainte de a-l adauga la ciorba.

Dupa ce a trecut timpul de fierbere, se adauga borsul.

Se pune la final si leusteanul tocat marunt.

Se poate adauga si un ou batut.

De asemenea, in plus, se mai poate pune o lingura de smantana sau putin lapte.

Borsul de ciuperci se serveste cu mamaliga si ardei iuti.

Sursa foto

Articole asemănătoare

  • Sos de ciuperci cu smantana

    Versatil si aromat, recomandat felurilor din legume fierte sau la cuptor, usor de preparat, este un sos ce are nevoie de ciuperci de calitate, cu gust intens, puternic.

  • Supa-crema de ciuperci

    O reteta pentru care puteti alege orice fel de ciuperci, rezultatul va fi la fel de bun.

  • Retete dietetice. Pui cu lamaie si sos de ciuperci

    Pentru cei care vor sa se bucure de o reteta dietetica cu o preparare simpla si cu un gust delicios pot gati reteta de pui cu lamaie si sos de ciuperci.

  • Supa de ciuperci cu avocado

    O supa calda pentru zilele reci de iarna este binevenita. Asadar va invitam sa degustati supa de ciuperci cu avocado.

  • Ciorba de macrou cu bors de casa si rozmarin

    O ciorba numai buna pentru masa de dupa-amiaza, pe care sa o serviti alaturi de invitatii dumneavoastra, este ciorba de macrou cu bors de casa si rozmarin.