Gradinamea.ro Homepage Adauga la favorite Seteaza homepage
Demo magazin virtual

Citeste din "Retete & Cocktails"

Publicitate:

Printeaza acest articol Recomanda acest articol

Zacusca de vinete

rosii, vinete, ceapa, ardei, ochi, zacusca cu rosii, apa fiarta, zacusca de vinete cu gogosari, ardei cu rosii, gogosari cu bulion, zacusca vinete, rosii in bulion, preparare bulion, gogosari bulion, zacusca vinete si gogosari

zacusca_de_vineteIngrediente:
5 kg vinete (chiar si mai mult de 5kg)
5 kg ardei grasi sau gogosari rosii
1,5 kg ceapa
1,5 l bulion
1,5 l ulei
sare dupa gust
ardei iute dupa gust

Preparare:
Se coc vinetele, se curata si se lasa la scurs. Se coc ardeii grasi si se curata (la fel se procedeaza si cu gogosarii rosii). Ceapa se curata, se taie julien si se pune din ulei, initial 250 ml, si putina apa sa se caleasca, pana se inmoaie si devine transparenta. Cand vinetele, ardeii sau gogosarii si ceapa sunt coapte si racite, se dau prin masina de tocat (cu gauri mai mici). Ca sa poti da ceapa prin masina de tocat, o pui sa se scurga in strecuratoare si uleiul care curge se pune ulterior la zacusca.Intr-un vas mai mare se amesteca vinetele, ardeii, bulionul, uleiul (si cel scurs dupa ceapa inainte de tocarea acestea)+ sare dupa gust si ardei iute bucati, dupa gust. Din ulei se pastreaza 1/4 l pentru pus deasupra la urma. Dupa ce le-ai amestecat pe toate, se pun pe foc la fiert (cu o tabla pe ochi ca sa nu se prinda). Dupa ce incepe sa clocoteasca, se mai lasa sa fiarba aproape o ora. Se amesteca compozitia in continuu, pentru ca sa nu sara. Cand e fiarta, se pune in borcane si sfertul de litru de ulei ramas, se incinge intr-un ibric si se pune cate o lingura sau 2 deasupra pe zacusca (cat sa acopere suprafata), asta pt. siguranta pastrarii. Se capseaza, se leaga si se pune in ziare.

Alte articole

Delicii de iarna. Zacusca de fasole cu gogosari
Dintre deliciile iernii savurate in zilele friguroase, o zacusca de sezon este numai buna de preparat acasa. Va propunem sa incercati reteta de zacusca de fasole cu gogosari.
Retete pline de gust. Vinete mediteraneene cu mozzarella si busuioc
O reteta cu care veti fi pe placul invitatilor poate fi reteta de vinete mediteraneene cu mozzarella si busuioc. Ingredientele pentru preparare le descoperiti in cele ce urmeaza:
Zacusca cu vinete si ciuperci
Odata cu aparitia toamnei, culegem roadele acestui anotimp minunat, pregatind totodata si conserve delicioase. Asadar, pentru a va bucura din plin de aceste roade, va propunem sa preparati zacusca cu vinete si ciuperci.
Reteta greceasca de vinete
Bogate in fibre, vinetele ne induc rapid senzatia de satietate, de aceea pot fi consumate si pentru a scapa de cateva kilograme in plus. Va propunem sa incercati o reteta greceasca de vinete.
Rondele de vinete la cuptor cu ardei gras si rosii
O mancare cu un gust delicios si speciala pentru vara este cea de rondele de vinete la cuptor cu ardei gras si rosii.