Zmeura Willamette

Zmeur cu o buna productivitate anuala, fructe mari, parfumate si dulci, de un rosu inchis, cu aspect comercial foarte atragator, Willamette este o optiune interesanta pentru orice gradina sau livada. Este o varietate de zmeura des intalnita in magazine si foarte apreciata atat pentru gust cat si pentru rezistenta la transport si depozitare. Datorita gustului si aromei placute fructele pot fi o excelenta si sanatoasa gustare, pot fi congelate, pot fi folosite pentru diverse retete de desert sau pentru suc si gem.

Butasii de zmeur Willamette se vor planta primavara sau toamna intr-un loc unde sa aiba un sol fertil, curatat in prealabil de buruieni sau pietris, cat mai mult soare pe toata durata zilei (se adapteaza si intr-o pozitie relativ umbrita), iar viitoarele tufe trebuie udate frecvent in primele saptamani. Se lasa minim 50 de cm distanta intre plantele ingropate la 20-25 de cm adancime. Este un soi de zmeur cu buna rezistenta la boli si daunatori, dar va avea nevoie de un nivel constant al umiditatii. Suporta bine perioada rece a anului.

Foto: gardenexpress.com.au

 

Articole asemănătoare

 • Smoothie cu struguri si zmeura

  Sucul de struguri proaspat sau din cutie este dulce, sanatos, aromat, dar cu putina zmeura si suc de lamaie devine baza pentru un smoothie perfect in orice moment al zilei. Si in plus organismul va primi o doza serioasa de vitamina C si fibre.

 • Limonada cu zmeura

  Sucul pregatit din zmeura este dulce, aromat, delicios, iar adaugand mai mult sau mai putin veti transforma limonada clasica in bautura perfecta a verii.

 • Smoothie cu zmeura si ciocolata neagra

  O bautura in care gustul amarui de ciocolata neagra, cu multa cacao, intalneste aroma dulce acrisoara de zmeura bine coapta. Si este la fel de buna cu zmeura congelata sau proaspata.

 • Autumn Bliss, un soi de zmeura dulce si aromat

  Soi de zmeur foarte apreciat pentru fructele sale mari, dulci si suculente, ideale ca gustare, pentru suc sau dulceata, Autumn Bliss este una dintre cele mai bune alegeri cand vrei sa ai in gradina zmeura proaspata si gustoasa.

 • Zmeura Glen Coe

  Varietate de zmeur cu arbusti puternici, rezistenti, vigurosi, ce pot sa depaseasca la maturitate 150 de cm inaltime, Glen Coe surprinde nu doar prin productivitatea ridicata din fiecare sezon, dar mai ales datorita culorii mai putin intalnite la boabele de zmeura, de un rosu inchis cu nuante violet.