Citeste articole din "Arbori si arbusti"

 • Tuia

  Tuia

  Se adapteaza diverselor tipuri de sol si climat cu surprinzatoare usurinta, dar ideale sunt verile racoroase si sol umed si putin acid.

 • Arbusti decorativi. Ilex.

  Arbusti decorativi. Ilex.

  Ilex, arbust decorativ din familia Aquifoliaceae, are peste 400 de varietati, fiind o planta ce creste repede si ramane verde tot timpul anului, fiind foarte potrivita pentru decoratiuni, mai ales de sarbatori, de Craciun.

 • Alegeti dintre conifere, tisa

  Alegeti dintre conifere, tisa

  Rezista foarte bine la inghet si poluare, dar si la temperaturi ridicate, foarte utili pentru decoratiuni si pentru a delimita un gard viu, usor de inmultit si de plantat.

 • Ilex - arbust decorativ vara si iarna

  Ilex - arbust decorativ vara si iarna

  Arbust viguros, cu crestere rapida si compacta, poate atinge in timp dimensiuni impresionante. Faptul ca arbustul isi pastreaza frunzisul verde tot timpul anului il recomanda ca o alegere inspirata pentru aceia care doresc sa aiba si iarna tufe decorative in gradina.

 • Pentru veranda - un Jasmin portocal

  Pentru veranda - un Jasmin portocal

  Arbust de origine tropicala, cultivat in tara noastra ca planta de interior sau de veranda, poate atinge in timp o inaltime de cca 2 m, formand adesea port de tufa ampla.

 • Acer palmatum Rubrum - un artar in culorile toamnei

  Acer palmatum Rubrum - un artar in culorile toamnei

  Lumina este un factor important pentru Artarului japonez. Pentru a forma un port compact si spectaculos are nevoie de spatii insorite, plantarea in semiumbra afectand calitatea frunzisului si intensitatea culorii.

 • Euonymus aureus - gard viu cu frunzis auriu

  Euonymus aureus - gard viu cu frunzis auriu

  Intrucat nu este pretentios la conditiile de mediu din tara noastra, a fost aclimatizat cu succes si il putem admira in multe parcuri sau gradini, fie ca tufe individuale, fie sub forma de gard viu.


Warning: fopen(cache/ef35ebfacfc768bb7a571616ae3192d6) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139