Artari in camere

abutilon

Abutilon sau Artarul de camera

Abutilon, arbust originar din America de Sud, este mai cunoscut sub numele de Artarul de camera datorita formei frunzelor. Poate atinge pana la 2 metri inaltime, are flori mari de culoare alba, rosie, violeta, portocalie sau galbena, este rezistent si destul de usor de cultivat, ceea ce il face foarte potrivit atat ca planta de apartament, cat si ca planta de exterior, pentru decorarea teraselor, balcoanelor, curtilor.

 

Are nevoie de relativ mult soare si caldura, temperatura nu trebuie sa scada sub 12 grade Celsius. Ideal este sa fie scos afara in perioada verii si sa fie tinut in casa, ca planta de interior, in restul anului. In locuinta ghivecele se aseaza in locuri cat mai luminoase, aproape de ferestre. In perioada de primavara plantei i se pot scurta ramurile, pentru ca acestea sa creasca mai dese.

 

O planta recomandata pentru ca se ingrijeste destul de usor, iar florile au un colorit viu si intens.

GradinaMea.ro

Articole asemănătoare

 • Plante toxice putin cunoscute

  Plantele au jucat un rol esential in viata umanitatii, oferind hrana, adapost si energie din cele mai vechi timpuri. Nu intotdeauna insa putem trage foloase de la ele, deoarece ca si in cazul ciupercilor, ne putem alege accidental cu o intoxicatie din cauza neglijentei sau a lipsei de informare.

 • Camellia

  Camelia sau trandafirul japonez este o planta decorativa foarte apreciata pentru frunzisul persistent, verde stralucitor si florile mari, simple sau involte, colorate in diverse nuante de rosu, violet, roz, alb. Planta inregistreaza cresteri vegetative din primavara pana in luna august, cand are loc si formarea mugurilor floriferi.

 • Jacaranda

  J. Mimosaefolia este singura specie cultivata ca planta de interior. Are aspectul unui arbore cu foliajul asemanator ferigilor. Desi mari, frunzele sunt delicate. In locurile de bastina planta este spectaculoasa prin florile sale albastre.

 • Plante de interior usor de intretinut

  Cele sase plante pe care vi le vom prezenta in continuare cresc aproape singure, fara sa necesite tratamente speciale. Cea mai mare problema pe care o veti intampina cand vine vorba de ingrijirea lor este sa va hotarati ce sa faceti cu puietii pe care ii produc...

 • Fuji

  Desi numele are conotatii orientale, merele Fuji se "simt" ca acasa in aproape orice zona. Acest mar delicios si dulce, este o incrucisare intre soiurile Red Delicious si vechiul Virginia Rawls Jennet...


Warning: fopen(cache/49bb86ac49e4e62cdfb34f5baabb2bc2) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139