Bonsaiul din GradinaMea

Bonsaiul plantat in gradina aduce un suflu nou, emana acel flair specific rasaritului indepartat. Pentru ca acesta sa creasca frumos si sa-i mearga bine trebuie sa avem in vedere cateva reguli de baza ale ingrijirii lui.

Din gradinile japonezilor bonsaiul nu lipseste niciodata, iar acesta este tuns si aranjat cu minutiozitate si grija. In ultimii ani au aparut si in gradinile moderne ale europenilor sub forme care mai de care mai bizare.

Incepatorii intr-ale gradinaritului, care isi doresc un mini-copac, este indicat sa achizitioneze din magazinele de specialitate pomi din zona in care locuiesc, pentru ca acestia sunt obisnuiti cu clima din zona respectiva si nu sunt pretentiosi sau sensibili.

Foarte usor de intretinut este carpenul, fagul sau pinul ei avand nevoie de mai multa atentie iarna. Atunci cand temperaturile sunt mai scazute este bine sa le acoperim zona radacinii, iar tulpina sa o imbracam in ingrasamant sau in turba.

Este foarte important sa fim atenti cand cumparam un bonsai "autohton" pentru a nu avea surprize neplacute. Astfel doar pomisorii carora nu li se ingroasa tulpina ramanand la fel de subtire pornind de la radacina si pana in varf.

Sursa foto

A.V.

Articole asemănătoare


Warning: fopen(cache/613014a7aefe923acf1317bb51b49231) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139