Camarosa - unul dintre cele mai populare soiuri de capsuni

Cu randament bun si gust dulce, puternic, intens si o aroma pe masura, Camarosa este un soi de capsuni de origine americana cu fructe mari, cu o culoare puternica, aspect comercial deosebit si care suporta bine atat depozitarea cat si transportul. Cum sunt fructe de dimensiuni apreciabile, suculente, dulci, sunt bune pentru gustari, salate de fructe, gemuri, spuma de capsuni si numeroase alte retete, fiind relativ usor de cultivat si intretinut. Prefera climatul cald spre temperat, are nevoie de cat mai mult soare pe toata durata zilei, pamantul recomandat fiind unul cu drenare buna, putin nisipos. Daca este plantat intr-un ghiveci mai mare sau jardiniera puteti amesteca o cantitate mai mare de nisip si ingrasamant organic pentru o productie mai buna. Se uda regulat dupa plantare, dar nu se foloseste multa apa pentru a preveni stagnarea acesteia la radacina. 
 
Capsunul Camarosa se va planta din martie pana spre jumatatea toamnei, lasand macar 25-30 de cm distanta intre plante, si nu va avea nevoie de un suport pentru sustinere, rezista bine la perioadele secetoase (daca este udat frecvent) si la cele geroase, iar la maturitate acest soi semitimpuriu va avea o inaltime de peste 30 de cm. Productia este foarte buna daca are un sol ingrijit (trebuie plivit periodic), soare si apa, iar capsunile din aceasta varietate au dimensiuni mari, sunt aspectuoase si mai ales gustoase. Sunt recomandate atat pentru o gradina mica, unde sa puneti doar cateva tufe, cat si pentru suprafete mai mari sau sere.

Foto: alibaba.com

Articole asemănătoare

 • Strugurii Pinot Noir

  Unul dintre cele mai populare si apreciate soiuri de struguri din care se fac vinuri de calitate, Pinot Noir se cultiva intensiv in Europa, Statele Unite ale Americii, Noua Zeelanda, iar in tara noastra aceasta varietate de vita-de-vie se intalneste in podgorii cu traditie precum Dragasani, Dealul Mare, Murfatlat si altele.

 • Nectarinele Red Gold

  Unul dintre cele mai apreciate soiuri de nectarine, Red Gold este relativ usor de cultivat si intretinut, se adapteaza rapid solului si conditiilor climatice din tara noastra, iar fructele sunt rotunde, cu pulpa zemoasa si parfumata, gust dulce si aromat, iar coaja este de un portocaliu inchis cu pete rosii, de nuanta inchisa, tot mai mari pe masura ce se coc.

 • Strugurii Sauvignon Blanc

  Usor de recunoscut datorita ciorchinilor mari, grei, plini de boabe mici si rotunde, de un galben deschis, uneori cu nuante verzui sau chiar auriu, cu aroma intensa si gust dulce, parfumat, Sauvignon Blanc este de departe unul dintre cele mai cunoscute soiuri de vita de vie, folosit in toata lumea pentru producerea unor sortimente de vin foarte apreciate.

 • Prunele President

  Varietate de prun cu productie foarte buna si fructe mari, cu gust dulce, pulpa zemoasa si moale, arome intensa, President ramane unul dintre cele mai populare si mai apreciate soiuri, relativ usor de ingrijit si intretinut pentru o cultura de pomi fructiferi, fie ca este vorba de cateva exemplare in gradina, fie de o livada de mai mari dimensiuni.

 • Merele: curiozitati, recorduri, istorie

  Cu peste 7500 de soiuri cultivate in toata lumea, rosii, verzi, galbene (si nu numai), de la cele putin mai mari decat o cireasa la mere de dimensiunea unui grepfrut, unul dintre cele mai populare fructe din toate timpurile continua sa fie gustarea sau desertul preferat pentru multi dintre noi.


Warning: fopen(cache/72064fc55d4e50e043ec4db2258ec522) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139