Cateva lucruri despre cafea

 

Sunt cateva lucruri despre cafea pe care nu foarte multe persoane le cunosc. Stiati ca :

Cafeaua este cea mai populara bautura din lumea intreaga, cu peste 400 de miliarde de cesti consumate in fiecare an.

Cafeaua a fost descoperita in Africa de Est, in actuala Etiopie. Legenda acesteia spune ca un cioban denumit Kaldi, dupa ce a observat comportamentul ciudat al caprelor lui care mancasera boabe de cafea dintr-un tufis, a incercat si el acele boabe iar efectul de reenergizare s-a produs imediat.

Prin interzicerea consumului de alcool de catre Coran, la inceputul secolului XV, locul alcoolului a fost ocupat de catre cafea.

In lumea veche araba, cafeaua era un produs principal al vietii de familie, si astfel unul dintre motivele legiferate de divort era situatia in care un barbat refuza producerea cafelei pentru sotia sa.

In Europa, cafeaua a inceput sa fie comercializata in anul 1615, fiind vanduta la inceput in farmacii ca si remediu medical.

Tot in Europa, la inceputuri, cafeaua era cunoscuta drept "vin de Arabia".

Articole asemănătoare

 • Importanta vitaminei K in dieta zilnica

  Oamenii cunosc putine lucruri despre rolul vitaminei K in organism si nu manifesta acelasi interes ca si in cazul vitaminei C sau a vitaminei Soarelui.

 • Gandirea pozitiva, benefica pentru sanatate

  Starea buna de sanatate si bunastarea se pot crea prin cativa pasi simpli. Un stil de viata mai bun, diminuarea efectelor negative ale stresului, cultivarea vitalitatii de ordin fizic si puterea psihologica sunt doar cateva lucruri pe care ar trebui sa le aveti in vedere pentru o viata sanatoasa.

 • Dafinul

  Daca v-ati hotarat sa cumparati un dafin pe care sa-l tineti in casa atunci trebuie sa cunoasteti cateva lucruri esentiale pentru aceasta planta. Dafinului ii plac foarte mult solurile organice bogate, lumina si caldura, desi se poate adapta si la semiumbra.

 • Plantele tropicale, mai pretentioase?

  Daca va plac plantele tropicale atunci puteti sa le tineti in casa sau in sera fara nicio problema daca veti respecta cateva lucruri simple.

 • 5 sfaturi pentru o gradina perfecta

  Oricine doreste o gradina frumoasa si usor de intretinut. Pentru a nu vi se parea epuizant fizic sau sa constituie un adevarat soc pentru plante, obisnuiti-va sa faceti cateva lucruri simple, dar periodice pentru gradina dumneavoastra.


Warning: fopen(cache/8ad0e507110d23fdd6cbbf9b6b670189) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139