Cateva secrete pentru o gradina sanatoasa

1. Va plac ardeii grasi? Rosii, galbeni, verzi, sunt foarte buni cruzi sau in salate, si relativ usor de cultivat. Un truc simplu este ca atunci cand puneti semintele in pamant sa aveti la indemana o cutie de chibrituri. Si de fiecare data sa puneti alaturi de seminte trei sau patru gamalii. Sulful este foarte bun pentru ardeii grasi. 
 
2. V-ati gandit vreodata sa pastrati apa in care ati fiert legumele pentru o reteta delicioasa? Plina de nutrienti, este pacat sa o aruncati. Mai bine o lasati sa se raceasca bine si apoi o folositi pentru a uda florile din gradina sau ghivece. Oricand au nevoie de mai mult ajutor pentru a creste cat mai viguroase si frumoase. 
 
3. Laptele poate fi folosit si in gradina. Lapte proaspat, chiar si lapte praf sau laptele care a expirat de o zi sau doua, oricare varianta este posibila, dar este important sa il diluati cu apa (proportia este de 1:1). Puteti turna solutia la baza plantelor, o puteti pune intr-o stropitoare sau intr-o sticla, esential este sa nu exagerati si sa oferiti florilor din gradina o doza serioasa de calciu, fara a le uda in exces. Nu folositi cateva zile dupa niciun fel de ingrasamant sau pesticide si nu exagerati cu cantitatea de solutie de lapte. 
 
4. Banale pietre de rau, mai mari sau mai mici, pot deveni arta decorativa cu putin efort. Bine spalate, se transforma in suporturi pentru picturi de tot felul, de la forme geometrice viu colorate la mesaje mai scurte sau mai lungi. De ce sa cumparati accesorii pentru gradina cand le puteti realiza impreuna cu familia? Pentru ca pictura pe piatra sa reziste mai mult o puteti lacui cand este bine uscata. 
 
5. Roinita este o planta adesea ignorata, dar care este usor de cultivat si foarte utila in gradina sau pur si simplu pe balcon, intr-un ghiveci. Intr-o gradina nu foarte mare va tine tantarii la distanta, mirosul ei poate atrage albinele si astfel procesul de polenizare va avea loc mai repede, si o puteti folosi in numeroase retete, dar si in terapii naturiste. 
 
6. Impotriva melcilor al caror apetit poate distruge o gradina puteti folosi solutii din comert, adesea costisitoare si din pacate chiar toxice, sau retete vechi care au fost incercate si au avut succes de generatii. Poate cea mai ieftina si mai simpla este sa umpleti o farfurie adanca sau un castron cu bere si eventual sa il ingropati pe jumatate in pamant. A doua zi ar trebui sa gasiti acolo mai multi melci care nu au putut rezista ingenioasei capcane. Continuati sa puneti in gradina farfurii cu bere pana cand probleme se rezolva. 
 
7. O solutie foarte simpla cat trebuie sa taiati si sa legati vita de vie este ca in loc de sfoara (se umezeste si putrezeste usor) sau sarma (greu de utilizat) sa prindeti vrejurile cu... ata dentara. Cu o foarfeca si putina munca aveti un sistem care va rezista in timp si la intemperii, si in plus costurile nu sunt prea mari. 

Foto: publicdomainpictures.net

Articole asemănătoare

  • Sfaturi pentru o gradina de interior

    Nu aveti suficient spatiu? Aceasta ar fi principala problema cu care se confrunta cei care si-ar dori sa isi amenajeze o gradina de interior, si primul motiv pentru care ajung sa abandoneze ideea. Dar pentru o gradina de interior frumoasa nu este nevoie de o incapere speciala sau o terasa incapatoare, ci mai curand de spirit de inovatie si originalitate.

  • Sfaturi pentru o gradina lipsita de buruieni

    Gradina se defineste prin sine ca un spatiu bine organizat ocupat de plante folositoare omului. Prin urmare, se poate spune ca unul dintre lucrurile principale care deosebesc o gradina de un spatiu viran oarecare este lipsa buruienilor.

  • Sfaturi pentru lunile de toamna

    In timpul lunilor de toamna trebuie sa aveti grija sa respectati cativa pasi simpli pentru a avea o gradina sanatoasa si curata la primavara. Florile va vor multumi pentru grija pe care le-o purtati inflorind placut.

  • Fructe si legume pentru o piele sanatoasa

    Se stie ca in mare parte, o piele sanatoasa necesita o ingrijire si totodata o hranire atenta, pentru a rezista capriciilor vremii si nu numai.

  • Gandirea pozitiva, benefica pentru sanatate

    Starea buna de sanatate si bunastarea se pot crea prin cativa pasi simpli. Un stil de viata mai bun, diminuarea efectelor negative ale stresului, cultivarea vitalitatii de ordin fizic si puterea psihologica sunt doar cateva lucruri pe care ar trebui sa le aveti in vedere pentru o viata sanatoasa.


Warning: fopen(cache/7fa453b2aaaa022b7ee4b749dfbd5936) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139