Crap la cuptor cu legume

In comparatie cu alte feluri de carne, aceea de peste este asimilata mult mai usor de catre organism. Deoarece ni se recomanda sa consumam  de cateva ori pe saptamana carne de peste, va propunem sa incercati gustul inconfundabil al reteti de crap la cuptor cu legume.

Ingrediente:

1 crap de 4 kg

1 legatura de zarzavat

2 dovlecei

1 fir de praz

5 cartofi mari

100 ml ulei de masline

3 catei de usturoi

coaja si sucul de la o lamaie

1 lingurita de maghiran

1 lingurita de cimbru

1 lingurita de rozmarin

1 lingurita de patrunjel

1 lingurita de busuioc

sare

1 cana de apa


Cum se realizeaza:

Se incinge cuptorul mai dinainte.

Apoi se continua cu pregatirea legumelor.

Cartofii se spala si se curata.

Apoi se taie cubulete.

Dovleceii se curata si se taie tot cubulete.

Prazul si morcovii se taie rondele.

Apoi se pun in tava.

Se amesteca toate legumele.

Se pune sare dupa gust.

Se stropesc cu jumatate din cantitatea de ulei de masline.

Crapul se curata.

Apoi se taie tot rondele.

Usturoiul se da pe razatoare.

Cantitatea ramasa de ulei de masline se amesteca cu usturoiul.

La acest amestec se mai adauga coaja si sucul de lamaie si condimentele.

Cu amestecul rezultat se unge pestele.

Apoi crapul se pune peste legume.

Se toarna si apa in tava, de jur imprejur.

Se da la cuptor.

Se lasa pestele timp de 30-35 de minute.

Apoi se scoate pe farfurie.

Se pastreaza cald, invelit cu o folie de aluminiu, pana ce sunt gata si legumele.

Legumele se lasa la cuptor 30 de minute.

Cand legumele sunt gata, se scoate pestele din folie.

Crapul se pune cu legumele pe o farfurie si se savureaza cald.

Sursa foto

Articole asemănătoare


Warning: fopen(cache/1bca6aa08281204a0965405cf7147378) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139