Dieffenbachia picta (Dieffenbachia maculata, Dieffenbachia seguine)

Denumire stiintifica
Dieffenbachia picta (Dieffenbachia maculata, Dieffenbachia seguine)

Denumire populara
Dieffenbachia

Specii si varietati
Cultivaruri: Compacta, Exotica, Marianne, Perfecta, Rudolph Roehrs

Are frunzele ceva mai mici, lucioase, colorate verde inchis cu pete ivorii.

Ingrijire
Planta necesita o atmosfera calda si umeda, lumina multa, dar fara soare direct. Apa se administreza regulat pe tot parcursul anului, vara este necesara pulverizarea zilnica cu apa. Fertilizarea se aplica bilunar pe perioada de primavara-vara. Trasplantarea totala sau partiala este necesara in fiecare primavara.Frunzele se curata periodic cu un burete umed.

Articole asemănătoare

 • Plante toxice putin cunoscute

  Plantele au jucat un rol esential in viata umanitatii, oferind hrana, adapost si energie din cele mai vechi timpuri. Nu intotdeauna insa putem trage foloase de la ele, deoarece ca si in cazul ciupercilor, ne putem alege accidental cu o intoxicatie din cauza neglijentei sau a lipsei de informare.

 • Spathiphyllum, o planta frumoasa si deloc pretentioasa

  Spathiphyllum (familia Araceae) atrage atentia prin frunzele sale decorative si frumoase flori albe. Este din aceeasi familie cu Anthurium si Dieffenbachia.

 • Probleme cauzate de caldura exagerata si uscaciunea aerului

  Primele semne ale disconfortului florilor noastre sunt incetinirea cresterii si chiar stagnarea in dezvoltare. Plantele se opresc din crestere, nu mai produc frunze sau boboci

 • Apa de turba - ideala pentru plante acidofile

  Apa de turba este aliatul nostru de nadejde in privinta udarii sanatoase, fara efecte secundare, a plantelor de interior.

 • Dieffenbachia (D. Amoena)

  Are frunzele foarte mari - 50-60 cm., oval alungite si ascutite, usor gofrate, lucioase, colorate verde inchis cu pete alungite de culoare alb crem sau galben pal, dispuse de-a lungul nervurilor.


Warning: fopen(cache/1282ee1608bfe17c59d8feff98ff89c7) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139