Escallonia - planta pentru garduri vii

 

 

 Famila: Escalloniaceae

 

Genul: Escallonia

 

Ati vazut-o adesea si ati admirat-o cu siguranta. Este o planta potrivita pentru garduri vii datorita abundentei sale. Creste aproximativ 30 cm pe an si ajunge pana la 2-3m inaltime.

  

Florile variaza si in functie de specie. Exista aproximativ 50 de specii, cu flori in nuante de alb, roz sau rosu, ce infloresc in lunile iulie-august.

 

Este o planta foarte rezistenta atat la vanturi puternice cat si la temperaturi ridicate si prefera un spatiu insorit.

 

Este un arbust cu frunze dese si lucioase, de culoare verde inchis. Se adapteaza foarte bine aproape oricarui tip de sol (dar bine drenat),  la  vant si caldura, dar nu tolereaza temperaturile foarte scazute.

 

Fiind foarte deasa, puteti reduce din frunze, din motive estetice. Nu este pretentioasa, dar trebuie des taiata si modelata.

 

Cel mai potrivit sezon de plantare este in lunile februarie-martie, atunci cand s-a topit zapada si incepe primavara.

 

Escallonia trebuie sa se planteze pe doua randuri paralele, in forma de piramida, adica radacinile sa fie infipte oblic pentru a permite luminii sa patrunda la baza.

 

Originara din America de Sud se adapteaza climatului temperat. 

Articole asemănătoare

 • Din secretele trandafirului chinezesc

  Multi il cunosc sub numele incorect de trandafir japonez, insa Hibiscus rosa-sinensis, aceasta planta decorativa originara din Asia de Est, este de fapt o varietate chinezeasca.

 • Violetele africane, flori de succes pentru interior

  Violetele africane au dobandit reputatia de plante ideale pentru interior deoarece cu putin efort oricine le poate ajuta sa infloreasca intreaga durata a anului. Violeta africana este o planta pitica, cu flori micute si colorate in albastru, mov, alb sau diverse combinatii.

 • Optiuni pentru garduri vii

  Gardurile vii verzi se potrivesc cel mai bine intr-o gradina cu flori colorate. Gardurile vii colorate sunt elemente decorative de sine statatoare.

 • Gradini cu pyracantha

  Pyracantha, arbustul vesnic verde, este foarte indragit si datorita faptului ca rezista foarte bine temperaturilor de toamna-iarna. Nu este o planta deloc pretentioasa.

 • Alegeti dintre conifere, tisa

  Rezista foarte bine la inghet si poluare, dar si la temperaturi ridicate, foarte utili pentru decoratiuni si pentru a delimita un gard viu, usor de inmultit si de plantat.


Warning: fopen(cache/36b1fe071ede17787afc15d504b423d8) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139