Freiburg - oras ecologic

  

 

 Situat langa Muntii Padurea Neagra si inconjurat de paduri, orasul Freiburg a fost adesea numit "orasul solar al Germaniei", datorita faptului ca este unul dintre putinele orase din Europa care utilizeaza surse de energie neconventionale.

 

Datorita cadrului natural, Freiburg este locul perfect pentru aplicarea principiilor ecologice in planificare urbana.

 

Un climat multicultural, eteroclit, o clima foarte placuta (Freiburg are cele mai ridicate temperaturi dintre toate orasele germane), un sistem public de transport excelent si interesul pentru imbinare intre ecologie si planificare urbana: toate fac din Freiburg un oras aparte.

 

Un loc in care traditia si stilul modern de viata se completeaza reciproc, Freiburg si-a pastrat farmecul de oras vechi, suficient de mic pentru a te face sa te simti in largul tau si in egala masura suficient de mare pentru a fi plin de viata.

 

Cu cei aproximativ 200.000 de locuitori si o istorie aproape milenara, Freiburg este cunoscut inainte de toate ca un oras universitar, unde evenimentele si institutiile de cultura sunt pe primul loc, fie ca este vorba de teatre, concerte, balet, dans, festivaluri de muzica, expozitii, muzee.

 

Numarul mare de studenti veniti aici din Germania si din strainatate nu ii confera doar un ritm de viata alert si tineresc, dar il face sa fie si receptiv la proiectele ecologice si alternative, precum cele dedicate energiei solare.

 

 

 

Articole asemănătoare

 • Cum sa mananci sanatos in oras

  Fie ca ne place sau nu, multi suntem nevoiti zilnic sa servim cel putin o masa in oras.

 • Spatiile verzi in mediul urban

  Un dicton modern care circula in randul ecologistilor afirma: "Daca secolul XX a fost dedicat cladirilor, atunci secolul XXI va fi dedicat spatiilor dintre ele". Adevarul este ca abia acum, dupa o suta de ani de progres fara precedent in domeniul edilitar, incepem sa cunoastem mai profund provocarile vietii la oras.

 • Timisoara doreste sa devina Capitala Verde a Romaniei

  In orice oras din lume spatiile verzi sunt parte componenta a vietii economice si sociale, reflectand prin existenta lor nivelul de trai, gradul de cultura si de civilizatie a locuitorilor.

 • Masdar City - primul model de oras ecologic

  Masdar City va fi primul oras din lume fara carbon, fara deseuri si fara masini poluante.

 • Copenhaga, cel mai verde oras din Europa

  Recent, Copenhaga a fost declarat cel mai verde oras din Europa, informeaza Economist Intelligence Unit.


Warning: fopen(cache/27a59994f439f8c71aedb940f7883928) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139