Warning: pg_query() [function.pg-query]: Query failed: ERROR: syntax error at or near "ORDER" LINE 6: ORDER BY title ^ in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 40

Warning: pg_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 84

Warning: pg_query() [function.pg-query]: Query failed: ERROR: syntax error at or near "AND" LINE 1: ...s WHERE langid=1 AND parent_id=1 AND q_usetype = AND status... ^ in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 40

Warning: pg_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 84
HIBISCUS PUNCH

Hibiscus Punch

 Foto: canadiangardening.com

 Originar din Orientul Indepartat, Hibiscus este un arbust cunoscut si sub denumirea de trandafir japonez sau chinezesc.

Datorita aspectului decorativ al frunzelor si florilor este alegerea perfecta pentru cei care vor sa aduca in designul locuintei un element nou, proaspat si natural.

Totodata Hibiscus este si o planta medicinala, avand puternice proprietati antioxidante si de purificare a sangelui. Este recomandata pentru tonifierea renala si digestiva, pentru starile febrile dar si pentru stimularea miscarilor de contractie a musculaturii stomacului si intestinului.

Cu o sumedenie de beneficii atat la nivel intern cat si extern pentru organismul nostru, Hibiscus este o planta care poate da gust nu doar ceaiurilor ci si unor altfel de bauturi cu care puteti sa ii surprindeti placut pe cei care vin in vizita la dumneavoastra.

Una dintre aceste bauturi este Hibiscus Punch. Are o culoare deosebita si o aroma care cu siguranta ii va face pe oaspeti sa intrebe de unde ati cules miraculoasa planta.

Ingrediente:

4 litri de apa

2 cani cu flori uscate de Hibiscus

2 cani cu zahar

Mod de preparare:

Puneti ingredientele, mai putin zaharul, intr-un vas care sa nu fie din aluminiu si acoperiti-l cu un capac. Dupa doua ore puteti descoperi vasul si sa lasati continutul sa fiarba. Reduceti intensitatea focului dupa primul clocot si apoi amestecul, pentru inca 8 minute, trebuie tinut pe aragaz.

Dupa acest pas strecurati amestecul printr-o sita fina, pentru a elimina florile fierte. Adaugati zaharul, amestecati pana acesta se dizolva si apoi puneti punch-ul la frigider pentru a fi rece atunci cand il veti turna in paharele invitatilor.

In zilele foarte calde puteti sa folositi pahare de cocktail cu gheata, ornate dupa propriul plac.

Articole asemănătoare

  • Bautura calda cu ceai de hibiscus, scortisoara si suc de rodii

    Ceaiul de hibiscus are un gust acrisor, proprietati antiseptice, antioxidante si tonifiaza organismul, in timp ce sucul de rodii este recomandat de nutritionisti ca una dintre cele mai sanatoase alternative la sucurile acidulate.

  • Hibiscus syriacus Ardens

    Arbust foarte decorativ si destul de usor de ingrijit, aceasta varietate de hibiscus are flori mari, duble, de un mov deschis spre lavanda (veti gasi si inflorescente care bat spre roz) si poate sa devina centrul de atractie pentru orice gradina.

  • Hibiscus Gigant varietatea Matilda

    O planta decorativa de o rara frumusete, acest tip gigant de hibiscus creste la fel de bine in gradina sau in ghiveci, dominand totul prin florile sale mari, cu petale de un alb trandafiriu si centru visiniu spre mov.

  • Hibiscus Matilda

    Dintre soiurile de hibiscus disponibile aceasta varietate este nu doar una dintre cele mai frumoase, dar iese din evidenta prin viteza cu care se dezvolta si se extinde.

  • Valente terapeutice ale ceaiului de hibiscus

    Hibiscusul (Rosa sinensis) este o planta tropicala si subtropicala originara din estul Asiei, denumita popular “trandafir” chinezesc, datorita florilor sale mari si rosii. Hibiscus rosa sinensis - singura varietate care se cultiva ca planta de apartament - este membru al familiei Malvaceae.


Warning: fopen(cache/ff009f1dab632e7ea6dfd58b284299fe) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139